Seat Leon Cupra krijgt 300 pk

0

Bij de officiële presentatie van de vernieuwde Leon hield de Cupra uitvoering nog even onder de pet. Dit deed vermoeden dat deze topversie ingrijpender gewijzigd zou gaan worden dan de reguliere versies. Dat blijkt te kloppen.

Seat voorziet de Leon Cupra voortaan namelijk van een hoger motorvermogen: 300 pk. Seat heeft toestemming voor de vermogen upgrade gekregen omdat Volkswagen afgelopen week haar Golf heeft vernieuwd. In het kader van deze facelift krijgt de R versie er extra paardenkracht bij (reken op 310 à 320 pk).

Met 300 pk is de vernieuwde Leon Cupra de krachtigste Seat uit de geschiedenis van het merk. Een verschil met bovengenoemde Golf R is, dat de Spanjaard het zonder vierwielaandrijving moet doen. Althans bij de SC en 5-deurs versie. Wie wél een Leon Cupra met 4-Drive techniek (en een DSG automaat wil), dient de ST stationwagon carrosserievariant te bestellen.

Seat zal de vernieuwde Leon Cupra pas officieel in februari aan het publiek presenteren. Optische kenmerken van de update zijn andere bumpers plus spoilers, een gewijzigde grille en een hertekende grafiek voor de lichtunits. Met name het laatste is goed nieuws, want de LED exemplaren vóór beschikken voortaan over een grotere reikwijdte.

Binnenin is het interieur van de Leon opgewaardeerd met het infotainment systeem uit de Ateca. Het bijbehorende scherm is 8-inch groot. De vernieuwde Leon profiteert net als de recent bijgepunte Volkswagen Golf van een hele rits nieuwe veiligheidssystemen, waaronder Traffic Jam Assist (een systeem dat er samen met Lane Assist en Adaptive Cruise Control voor zorgt dat de Leon tot een snelheid van 60 km/h zelfstandig in de file kan rijden), Pedestrian Protection en Emergency Assist.

Seat heeft het drukker dan ooit. De Ateca is nog kraakvers en volgend jaar kunnen wij een compleet nieuwe Ibiza verwachten én een daarvan afgeleide cross-over: de Arona. Seat heeft overigens van de genoemde Ateca ook een Cupra versie in de planning.

 

Reageren is niet mogelijk.