Suzuki Ignis komt in 3 smaken

0

Suzuki denkt dat 2017 een vrolijk verkoopjaar gaat worden. In januari arriveert namelijk de nieuwe Ignis in de showrooms. Dit model is een opvallend olijk en stoer alternatief voor de reguliere modellen in het A segment.

ignisa2

De Ignis, die het midden houdt tussen een traditionele hatchback en een mini cross-over, verschijnt in 3 uitrustingsmaken op de markt: Comfort, Select en Stijl. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

ignisa5

De eerste biedt standaard een radio/cd speler die Bluetooth ondersteunt, stoelverwarming vóór, elektrisch bedienbare plus verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen vóór, 6 airbags, handbediende airconditioning, een 6-inch infodisplay en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Binnenin pakt de Ignis Comfort altijd uit met oranje dan wel titaniumkleurige accenten rond de ventilatieroosters, op de middenconsole en op de portiergrepen vóór.

ignisa3

De Select uitvoering voegt daar een DAB+ radio (inclusief CD/MP3-speler) met AUX plus USB aansluitingen, een 7-inch groot touch screen en een achteruitrijdcamera aan toe. Verder staat deze Ignis op 16-inch lichtmetalen velgen en heeft hij achterin geen vaste achterbank, maar 2 stoelen die over een lengte van 16,5 centimeter verschuifbaar zijn (zodat men kan kiezen tussen meer bagagecapaciteit of meer beenruimte voor de achterpassagiers). De buitenspiegels zijn bij de Ignis Select in de kleur van de carrosserie uitgevoerd. De 4WD versie biedt tevens Hill Descent Control. Daarmee kan de Suzuki beheersbaar een steile heuvel kan afrijden. Op de Ignis met automatische AGS (Auto Gear Shift) transmissie is ook Hill Hold Control aanwezig.

ignisa4
De meest luxe Ignis is dus de Stijl: deze uitvoering is voorzien van automatische airconditioning, cruise controle, een navigatiesysteem, elektrische bedienbare ramen achter en een met leer bekleed stuurwiel. Aan de buitenzijde is de Stijl te herkennen aan LED achterlichten, idem dagverlichting, koplampen met LED projecten en aan richtingaanwijzers in de buitenspiegels. Keyless Push Start is eveneens van de partij, dus de sleutel kan dan in de broekzak of handtas blijven. Extra veiligheid biedt de Ignis Stijl in de vorm van Dual Camera Brake Support. Tot 5 km/h detecteren stereocamera’s andere auto’s en voetgangers. Bij dreigend gevaar remt de Ignis automatisch af om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen van een onvermijdbare crash te beperken.

ignisa6

Reageren is niet mogelijk.