Vernieuwde Seat Leon ook als Xcellence

0

Seat gaat de vernieuwde Leon ook in extraluxueuze Xcellence uitvoering leveren. Met dit uitrustingniveau denkt de Spaanse Volkswagen dochter extra zakelijke rijders te lokken.

leonfa2

De modeljaar 2017 uitvoering van de Leon kan worden herkend aan nieuwe koplampunits die lijken op de exemplaren van de Ateca. De dagverlichting doet daarbij ook dienst als richtingaanwijzer. Voor de mistlampen is er voortaan LED techniek. Dat geldt ook voor de achterlichtunits. Daarnaast kreeg de Leon nieuwe bumpers.

leonfa3

Met adaptieve cruisecontrole en spoorassistent kan de Seat voortaan zelfstandig met fileverkeer meerijden tot een tempo van 60 km/u. De frontradar kan nu ook voetgangers herkennen en meer verkeersborden onderscheiden. In noodgevallen kan de Leon zich zelfstandig tot stilstand brengen.

leonfa4

Instappen kan voortaan zonder de sleutel te gebruiken. Starten kan vervolgens door het indrukken van een knop op de middenconsole. De lokt de bestuurder met rood knipperende verlichting. In het vakje vóór de startknop kan de mobiele telefoon draadloos worden opgeladen.

leonfa5

Vanaf het uitrustingniveau Style is een elektrische handrem standaard. Alleen de Reference versie heeft nog een mechanische hefboom. Het nieuwe infotainment systeem Media Plus biedt een 8-inch groot touch screen. Daarmee zijn volgens Seat aparte toetsen overbodig geworden. Dit betekent dat ook de geluidsinstallatie voortaan via het scherm bediend moet worden, op het volume na.

leonfa6

Eind 2017 wordt de Leon ook leverbaar met een virtueel instrumentarium à la de Audi A3. Dankzij extra isolatiemateriaal zou de vernieuwde versie stiller moeten zijn dan zijn voorganger. De adaptieve dempers, die voorheen voorbehouden waren aan de sportieve varianten FR en Cupra, kunnen voortaan ook op het nieuwe luxueuze uitrustingniveau Xcellence besteld worden.

leonfa7

De Leon Xcellence zal parallel aan de FR versie gepositioneerd worden en komt dus boven de Reference en Style in het gamma. De nadruk ligt bij de uitrusting op comfortzaken. Dat komt tot uiting in speciale meubilair bekleding en een extra absorberende modus voor bovengenoemde adaptieve dempers.

leonfa8

De vernieuwde Leon wordt op termijn ook leverbaar met een 1.5 TSI motor die de plaats in neemt van de 1.4 TSI unit. Aan de basis staat de vorig jaar geïntroduceerde 1,0 liter turbobenzinemotor. De 1.6 TDI krijgt er 5 pk bij. Een nieuwe aandrijfcombinatie voor de Leon ST is de 150 pk sterke 2,0 liter diesel met vierwielaandrijving en 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling.

leonfa9

De vernieuwde Cupra versie zal in een later stadium worden voorgesteld. Die krijgt meer vermogen dan de huidige uitvoering, die goed is voor 290 pk. Seat zorgt er op die manier voor dat de Leon Cupra niet de aansluiting verliest bij de Honda Civic Type-R en de in 2018 te introduceren nieuwe Renault Mégane RS. Alledrie willen zij de snelste voorwiel aangedreven hatchback op de Nordschleife zijn.

leonfa10

Nederlandse prijzen zijn er nog niet, maar Seat probeert ze (afgezien van de rijklaar kosten die voortaan in de tarieven geïntegreerd moeten zijn) zo veel mogelijk ongewijzigd te houden. Onder de streep betekent dit dat de Leon koper meer waar krijgt voor zijn geld.

Reageren is niet mogelijk.