Toyota ziet toekomst in kantelen

0

Toyota zal op de autosalon van Genève haar visie op mobiliteit anno 2030 tonen. Dat gebeurt met de i-Tril: een conceptstudie voor een 3-zitter met 3 wielen en leuntechnologie. Hier ziet u daarvan de eerste plaagfoto.

Je kan het showmodel oude wijn in nieuwe zakken noemen, want in 2013 toonde Toyota al de i-Road, kort door de bocht een kruising tussen de Renault Twizy en Nederlandse Carver. Het lijkt erop dat de Japanners nu, 4 jaar later, aan het publiek in Genève een opgefriste versie zullen tonen.

Eén verschil met de i-Road is het aantal zitplaatsen: de nieuwe conceptstudie heeft plek voor 3 personen, oftewel 1 zetel meer. De bestuurder zit centraal voorin en de 2 passagiers daar achter, naast elkaar. Een overeenkomst tussen beide studiemodellen is de kanteltechnologie, oftewel een Active Lean functie. Die zorgt er voor dat de carrosserie tijdens het bochtenwerk naar de binnenkant kantelt. Dat maakt hogere bochtsnelheden mogelijk en biedt meer rij plezier (lees: emotie).

De elektrisch aangedreven i-Tril, die in staat is tot autonoom rijden, is ontworpen door het ED2 designteam van Toyota in Nice. Aldaar kwam ook de C-HR tot stand. Een conventioneel uiterlijk krijgt ‘het mobiliteitsconcept voor 2030’ dus zeker niet.

Reageren is niet mogelijk.