Fiat 500E komt naar Nederland

0

De elektrische Fiat 500 E is nu ook beschikbaar in Nederland. De auto beleeft zijn publieksprimeur op de ZomerFair Soestdijk (25 t/m 28 mei). Ook is tijdens dit evenement een nieuwe design laadpaal van de firma EV Company te zien.

De 500 E werd door Fiat ontwikkeld om te kunnen voldoen aan strikte emissie-eisen in de Amerikaanse staten Californië en Oregon. De auto wordt er sinds 2013 vooral ingezet door leasemaatschappijen; particuliere verkoop wordt door de fabrikant niet gestimuleerd omdat er flink geld toegelegd moet worden op de productie.

De laatste tijd krijgen steeds meer consumenten en ondernemers (4 procent bijtelling …) in Nederland door dat die Fiat 500 E een kek stadsautootje is. Via grijze import worden ze nu hierheen gehaald. De fabrikant en Nederlandse importeur staan daar buiten. Op de ZomerFair Soestdijk worden enkele tweedehands exemplaren (veelal bouwjaar 2014/2015) getoond die vaak heel weinig hebben gereden.

De aanwezigheid op de ZomerFair Soestdijk is een initiatief van het Fiat 500 E Center en EV Company. Deze partners hebben naar eigen zeggen vele jaren ervaring met elektrisch aangedreven auto’s en denken dat de elektrische Italianen hun volgende eigenaars veel jaren van plezier kunnen verschaffen.

Op zich kan het Fiat 500 E Center de occasionverkoop prima zelf regelen, maar door krachtenbundeling met de EV Company uit Amstelveen, een specialist in laadoplossingen voor elektrisch rijden, kan er extra publiciteit worden gegenereerd. In het gezamenlijk paviljoen wordt de Evita getoond, de nieuwste laadpaal van Ratio Electric met een innovatief design.

Maarten Schuring van EV Company: “Van klanten hoorden wij steeds vaker dat zij een laadpaal of laadstation wilden gaan plaatsen, maar nog wat aarzelden omdat de uitstraling ervan te opzichtig was, vaak mede door de vaste kabel die erbij hangt. Design en vormgeving spelen ook hier een steeds belangrijker rol. Met name mensen die een duurdere elektrische of stekkerhybride auto kiezen, willen een passend laadstation dat ook aansluit op de kleursamenstelling van hun huis of kantoor. Onze partner Ratio heeft nu een design laadpaal ontwikkeld die prachtig past bij fraaie eigentijdse gebouwen, zowel privé als zakelijk. Op de Zomerfair Soestdijk, kan het publiek voor het eerst met deze mooie nieuwe Evita laadpaal kennismaken. Wij merken dat er al veel belangstelling voor is”.

Reageren is niet mogelijk.