Mazda opent museum in Duitsland

0

In Augsburg in Zuid Duitsland is het eerste Mazda automobielmuseum van Europa geopend. Tevens is het de enige faciliteit buiten Japan die geopend is voor het publiek. Op deze manier kan via klassieke modellen worden kennisgemaakt met de opvallende geschiedenis van de onconventionele autofabrikant uit Hiroshima.

Mazda Classic – Automobil Museum Frey, een project van de lokale Mazda dealer Auto Frey (vader Walter en zijn zoons Joachim en Markus) laat met steun van Mazda Motor Duitsland de bijna 100-jarige geschiedenis van het merk op verschillende manieren zien. Het middelpunt is een tentoonstelling van meer dan 45 klassieke auto’s van Mazda zoals deze ooit officieel in Europa te koop werden aangeboden, evenals modellen die alleen elders leverbaar waren, waaronder een aantal rariteiten uit de uitgebreide privé collectie van de familie Frey.

Het museum, toepasselijk gevestigd in een voormalige en gerenoveerde tramremise uit 1897, is ook uitgerust met een uitgebreide evenementenlocatie, restaurantfaciliteiten en een winkel. “Uniek en indrukwekkend, het eerste Mazda museum buiten Japan vertegenwoordigt een droom die uitkomt voor de familie Frey om hun unieke collectie klassieke Mazda’s uit de hele wereld met het publiek te delen”, vertelt Akira Marumoto, vice-president van de Mazda Motor Corporation. “Iedereen op ons hoofdkantoor is bijzonder trots dat de familie Frey een onderdeel van onze organisatie vormt en er zo iets buitengewoons van heeft gemaakt”.

Verschillende modellen die tentoongesteld worden, waaronder een Cosmo Sport uit 1967, een Luce RX87 uit 1968 en een RX-7 uit 1992 (het meest verkochte model in de geschiedenis met een rotatiemotor), bewijzen hoe lang Mazda al technologie combineert met bijzondere ontwerpen, onder het motto van optimaal rij plezier. Andere hoogtepunten zijn onder meer een R360 uit 1960, de eerste in serie geproduceerde auto van de onderneming, een K360 driewielige pick-up truck uit 1960, een Familia 1000 Coupé uit 1966, een 616 uit 1976 (het eerste model van Mazda zoals dat officieel in Duitsland werd verkocht vanaf 1973) en de AZ-1, een onderscheidende lichtgewicht sportauto met middenmotor uit 1992.

De tentoongestelde selectie zal voortdurend worden aangepast met andere pronkstukken uit de collectie van Frey, die meer dan 120 exemplaren omvat. De organisatie hoopt dat het museum ook een trekpleister zal worden voor clubbijeenkomsten van Mazda clubs uit Europa en van auto-evenementen met klassiekers in het algemeen. Auto Frey is sinds 1978 Mazda dealer en heeft thans 3 locaties in Augsburg en omliggende regio.

Comments are closed.