Prijsvergelijking Land Rover Range Rover Velar P300

0

Afgelopen februari maakte Land Rover de prijzen van haar nieuwe Range Rover Velar bekend. Benzinefans (en dat worden er gestaag meer) waren in eerste instantie aangewezen op een 250 pk sterke 2,0 liter 4 cilinder en een 3,0 liter supercharged V6 met 380 pk.

Land RoverJaguarPorsche
Range Rover VelarF-PaceMacan
P300 S30t PortfolioBurmeister Connect
80.900 euro81.550 euro82.582 euro
Land RoverBMWVolvo
Range Rover VelarX4XC90
P300 SExDrive40e iPerformanceT6 Momentum
92.300 euro94.800 euro90.495 euro

Nu wordt het benzinegamma uitgebreid met een 300 pk / 400 Nm vermogensvariant van het 2.0 blok. Land Rover gebruikt hiervoor de typeaanduiding ‘P300’. De prijzen beginnen bij 80.900 euro. Je krijgt dan de naamloze basisversie. Zijn uitrusting omvat zaken als Lane Departure Warning, Autonomous Emergency Braking met voetgangersdetectie, Terrain Response, All Terrain Progress Control, Low Traction Launch, Hill Descent Control en Gradient Release Control. Advanced Tow Assist is handig als er een aanhanger achter de Velar hangt: dit systeem helpt de bestuurder bij het achteruitrijden met een aanhanger.

Een uitrustingtrede hoger staat de Velar S. Die kost 88.200 euro en onderscheidt zich door 19-inch in plaats van 18-inch lichtmetalen velgen, premium LED koplampen met Signature dagverlichting, een handsfree te openen achterklep, elektrisch inklapbare plus verwarmbare buitenspiegels met instapverlichting, op 10 in plaats van 8 manieren verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie voor de bestuurderszetel, lederen bekleding, een navigatiesysteem, een achteruitrijdcamera en geen geluidsinstallatie van het huis maar van Meridian.

Voor wie meer verwennerij zoekt, heeft Land Rover de Velar SE. Aan deze versie hangt een prijskaartje van 92.300. Kenmerken van de Velar SE zijn 20-inch lichtmetalen velgen, Matrix LED koplampen, een Interactive Driver display, een uitgebreidere geluidsinstallatie van Meridian, extra veiligheidssystemen als Driving Condition Monitoring, Traffic Sign Recognition (inclusief op verkeersborden vermeldde snelheidslimiet) en Reverse Traffic Detection.

De meeste luxer biedt de HSE versie van de Velar. Die kost met de 300 pk sterke benzinemotor 101.600 euro. Bij deze topversie neemt het formaat van de velgen toe tot 21-inch. De voorstoelen zijn 20-voudig te verstellen én voorzien van koel/verwarm/massage functies. Al het meubilair is bekleed met hoogwaardig (Windsor) leder. Lane Keeping Assist, dode hoekwaarschuwing, een parkeerassistent en adaptieve cruise control met Queue Assist plus Intelligent Emergency Braking zijn ook standaard.

Reageren is niet mogelijk.