Aston Martin plaagt met nieuwe Vantage

0

De verkoopcarrière van de uit 2005 stammende Aston Martin Vantage zit er bijna op. De opvolger is vrijwel klaar en om ons op het puntje van onze stoelen te doen gaan zitten (de officiële onthulling zal nog dit jaar plaatsvinden), hebben de Britten deze plaagfoto’s gemaakt.

Op de afbeeldingen, die de schijn van spionagefoto’s opwekken, maar gewoon PR materiaal van Aston Martin is, is duidelijk te zien dat het design van de Vantage opvolger duidelijk geïnspireerd is op de DB10 waar James Bond in de film Spectre in reed.

Autointernationaal.nl meldde eerder al dat de Vantage opvolger de 4,0 liter V8 met dubbele turbo uit de laboratoria van AMG krijgt. De woordvoerder van Aston Martin bevestigt dat nu. Het blok werd onlangs ook leverbaar in de DB11, waar hij goed is voor 510 pk en 675 Nm. Daarmee kan de sportwagen in precies 4,0 seconden naar 100 km/u accelereren.

De marktintroductie vindt in 2018 plaats. De CEO van Aston Martin, Andy Palmer, wil nog niet bevestigen of de nieuwe Vantage ook weer als V12 op de markt komt. Als dit het geval is, dan zal het om de variant met dubbele turbo gaan en 5,2 liter motorinhoud. Er zijn sowieso wel verschillende carrosserietypes gepland. De Vantage Coupé trapt af en in een later stadium introduceert Aston Martin tevens een Vantage Roadster.

Reageren is niet mogelijk.