BMW plaagt met Z4 opvolger

0

Op 17 augustus zal BMW op het Pebble Beach Concours d’Elegance evenement naar eigen zeggen een nieuwe conceptstudie onthullen. Dit is de eerste schets daarvan. Het model is de voorbode van de aanstormende opvolger van de Z4.

Over de naam (Z4 of Z5?) is nog steeds geen duidelijkheid. BMW ontwikkeld het speciaal voor dit model bestemde platform samen met Toyota. Die zal op basis van het ontwerp een sportwagen in coupévorm lanceren. Dat wordt de spirituele opvolger van de Supra. Toyota wil meer ‘Freude am Fahren’ in haar modellen stoppen en wil hiervoor graag gebruik maken van de knowhow van BMW.

Op de plaagfoto lijkt overigens een Targa model te zijn afgebeeld. Dat wordt mogelijk een additionele carrosserievariant, net zoals Mazda ook 2 versies van haar MX-5 aanbiedt. De standaardversie van de BMW krijgt een stoffen kap. De productie van zowel de Z4 opvolger als de Supra zal worden uitbesteed aan Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz.

Reageren is niet mogelijk.