BMW plaagt opnieuw met de M5

0

BMW zal op 21 augustus haar nieuwe M5 voorstellen. Zoals het hoort in autoland, verspreid je dan circa een week van te voren een plaagfoto. Bij deze.

Op de plaagfoto is duidelijk te zien dat de nieuwe M5 een behoorlijk agressief vormgegeven voorbumper krijgt. Vooral de bijna tot aan de koplamp reikende luchtopening valt op, evenals de zwarte grille. Daarachter bevindt zich een minimaal 600 pk / 700 Nm sterke V8 motor waarmee de M5 in 3,5 seconden naar 100 km/u kan sprinten.

Vierwielaandrijving wordt standaard, evenals een 8-traps automaat. De nadruk ligt altijd op de aandrijving van de achterwielen en in de meest sportieve modus kan de aandrijftaak van de collega’s vóór worden uitgeschakeld. Verder zorgt een actief ‘M’ differentieel er voor dat de verdeling van de aandrijfkrachten over de achterwielen kan worden afgestemd op de hoeveelheid grip die zij hebben.

De nieuwe M5 debuteert als First Edition, een versie die in samenwerking met de BMW Individual afdeling is aangekleed. De matrode kleur is onderdeel van dat pakket, evenals bovengenoemde zwarte afwerking van de grille.

Reageren is niet mogelijk.