Italdesign Zerouno nu al uitverkocht

0

Afgelopen maart presenteerde Italdesign Automobili op de autosalon van Genève deze Speciali Zerouno: een supersportwagen die wordt aangedreven door de atmosferische 5,2 liter V10 van de Volkswagen Groep, de eigenaar van de ontwerpstudio. Dankzij 610 pk en 560 Nm kan de grotendeels van koolstofvezel vervaardigde Zerouno in 3,2 seconden naar 100 km/u sprinten en een topsnelheid van 330 km/u bereiken.

Voor wie daar van houdt, zijn dat mooie prestatiecijfers, maar is de Zerouno daarmee anderhalf miljoen euro waard? Voor minder wil Italdesign geen zaken met jou doen. 5 superrijken zijn van mening dat de Zerouno dit bedrag waard is. Zij hebben inmiddels hun handtekening gezet, waardoor de bolide nu uitverkocht is. Zij krijgen dus in ieder geval een heel exclusief vehikel.

Italdesign gaat nu op zoek naar voldoende miljonairs om ook een dakloze variant van de Zerouno voor te kunnen bouwen. Die gaat natuurlijk nog net iets meer kosten. Onderhuids zijn beide carrosserievarianten overigens identiek aan de Lamborghini Huracán. Daarmee kan al voor 264.793 euro worden weggereden.

De Zerouno zal later deze maand ook op het Pebble Beach concoursevenement te zien zijn. Was het in Genève getoonde exemplaar nog wit van kleur, de Zerouno die Italdesign op de Amerikaanse kust zal tonen heeft een rode kleur in combinatie met een carbon trim en witte details.

Reageren is niet mogelijk.