Roest: Volvo begint bij V70

0

Om de hoek van de redactie van Autointernationaal.nl zit Volvo garagist Roest. Hoewel elk model welkom is, vindt hij bijvoorbeeld een V50 geen echte Volvo. “Dat is een Ford met een Volvo embleem erop. Volvo’s beginnen bij V70”.

Garage eigenaar Jan Roest vindt Volvo’s niet persé machoauto’s, ondanks dat wijlen Martin Bril in een gele 850 T5R reed. “Die rijdt verschrikkelijk lekker en afschuwelijk hard. Martin kwam ongeveer elke ochtend langs voor koffie, om wat te leuteren een garagegrapjes te maken. Moet u ook eens doen, gezellig hoor, en we hebben goeie koffie”.

Roest met het hebben van klanten die helemaal geen verstand van auto’s hebben. Tijdens het interview wordt hij tot 4 keer toe gebeld door een klant. “Die zit in Frankrijk en er is iets met de koeling. Hij vertrouwt daar de garages niet. Die man is totaal neurotisch van zijn Volvo. De auto is voor veel mannen hun baby, hun kindje”.

Volgens Roest zijn gele Volvo’s heel erg een mannending. “Juist vrouwen kopen geen gele auto’s. Dat vinden ze een rare kleur. Ik heb al zeker een stuk of 4 gele 850’s verkocht. Ik haal ze uit België, Duitsland, Oostenrijk. Ze worden alleen maar populairder. En duurder. Ze kosten nu tussen de 20.000 en 30.000 euro”.

Roest vervolgt: “Maar vrouwen kopen ook veel Volvo’s hoor. Vooral gescheiden vrouwen die op IJburg wonen, want die hebben ineens een samengesteld gezin met 8 kinderen en dan heb je een flinke auto nodig natuurlijk”. Zelf rijdt hij in een V70R in Flash Green met oranje lederen bekleding. “Vrouwen willen er niet dood in gevonden worden”.

Voor de iets ingetogener man heeft hij al jaren een witte 780 van Bertone staan. “Dat is een coupé. Van achteren net een Maserati Quattroporte. Tegen een aannemelijk bod is hij van jou”.

Reageren is niet mogelijk.