Polestar houdt het exclusief

0

Polestar, de voormalige tunerafdeling van Volvo, zal in 2019 zijn eerste model, de ‘1’ lanceren. Deze 600 pk en 1.000 Nm sterke stekkerhybride coupé zal aanvankelijk in slechts 6 landen worden verkocht.

Natuurlijk zit Zweden daarbij; het thuisland van moedermerk Volvo en Polestar zelf. Noorwegen heeft ook de eer tot de eerste gegadigden te mogen behoren. Logisch, want dit is het land waar elektrische auto’s op dit moment relatief het populairst zijn. Verder krijgen de Verenigde Staten (de grootste afzetmarkt voor premiumauto’s) en Duitsland (de bakermat van de premiumauto) een Polestar showroom. China, het land waar de ‘1’ haar première beleeft, mag uiteraard ook niet in dit rijtje ontbreken, al is het alleen maar omdat Geely, de eigenaar van Volvo en Polestar, daar haar hoofdzetel heeft. Nederland maakt het 6-tal compleet. Dat hebben wij vermoedelijk te danken aan het feit dat wij al decennialang Volvo liefhebbers zijn. Het idee is dat de Polestar appel niet ver van deze boom zal vallen.

Begin 2018 gaan de orderboeken officieel open en halverwege 2019 kunnen de gelukkigen hun ‘1’ ((elektrische actieradius: 150 kilometer) in ontvangst nemen in de zogeheten Polestar Spaces (blijkbaar een modern woord voor ‘showroom’). Later worden meer landen aan de verkooplijst toegevoegd, aldus het merk.

De prijs van de Polestar 1 is nog niet bekend, maar eigenlijk is dat logisch: het model wordt niet echt verkocht, maar zal via een abonneeservice aan de man worden gebracht. De consument kan kiezen uit een abonnement voor 2 of 3 jaar. In het maandtarief zijn alle kosten inbegrepen. Verder kan de klant gebruik maken van een haal & brengservice bij onderhoud en is er de mogelijkheid om leenauto’s van Volvo te gebruiken, bijvoorbeeld de XC90 tijdens vakanties.

Reageren is niet mogelijk.