Volvo verliest Nederland maar wint België

0

De Nederlandse snelweg politie is jarenlang trouwe klant geweest bij Volvo, maar maakte afgelopen najaar bekend dat zij de V70 zal inruilen voor de Audi A6 Avant. Die is in 6 cilinder uitvoering duidelijk potenter dan de alleen in 4-pits vorm leverbare V90 en daardoor beter geschikt om achter criminelen aan te jagen. Bijvoorbeeld de beruchte Audi bende. Boeven vang je met boeven, zo luidt het gezegde.

Volvo verliest dus Nederland als klant, maar heeft in België de slag om nieuwe politiewagens wel gewonnen. Ook bij onze zuiderburen is het wagenpark (van de federale politie) namelijk aan vernieuwing toe. Daarom worden er in totaal 121 nieuwe voertuigen besteld. De eerste exemplaren zijn inmiddels voorgesteld.

De federale politie koos voor een deel van de nieuwe vloot opnieuw voor de Volvo V90. Weliswaar een 4 cilinder, maar wel de 320 pk / 400 Nm sterke T6 turbobenzine versie. Het nieuwe werkpaard, dat gemiddeld 75.000 kilometer per jaar aflegt, heeft minder verblindende reflectoren dan de vorige auto’s van de Belgische politie, maar is wel voorzien van krachtigere LED signalisatie.

In totaal bestelde de federale politie 121 nieuwe voertuigen. De totale investering bedraagt 5,8 miljoen euro. Dat komt neer op 47.934 euro per exemplaar. Daar koop je in Nederland geen Volvo V90 T6 (of Audi A6 Avant) voor.

Reageren is niet mogelijk.