BMW M5 krijgt Competition Package

0

De nieuwe BMW M5 is nog niet eens leverbaar (hij komt in maart) of de Duitsers komen alweer met een upgrade: het Competition Package. Daarmee wordt het motorvermogen van de 4,4 liter V8 opgekrikt tot 630 pk. Daar hebben de Audi RS6 Performance (605 pk) en de Mercedes-AMG E 63 S (612 pk) niet van terug.

Andere kenmerken van het Competition Package zijn speciale velgen, keramische remmen, een aangepaste ophanging (hardere afstelling) en meer koolstofvezel. Hoeveel sneller de 630 pk versie naar 100 km/u accelereert is (nog) bekend; de standaardversie doet er 3,4 seconden over.

Het spreekt voor zich dat de BMW met Competition Package flink duurder wordt dan de standaard M5, die in Nederland al 161.498 euro moet opbrengen. De 630 pk uitvoering gaat in april in productie. Verwacht echter een introductie op de autosalon van Genève in maart. Het is niet bekend of het om een gelimiteerde uitvoering gaat.

 

Reageren is niet mogelijk.