Giugiaro ontwerpt elektrische sedan van de toekomst

0

Op de autosalon van Genève geven vader en zoon Giugiaro het startschot voor een nieuw automerk. Aldaar zal meteen een conceptstudie voor een eerste model onthuld worden.

Designstudio Ital Design werd in 1968 opgericht door Giorgetto Giugiaro en Aldo Mantavoni en is al jaren eigendom van Audi. In 2015 besliste Giugiaro om het bedrijf te verlaten. Hij heeft met zijn zoon Fabrizzio een nieuwe designstudio opgericht onder de naam GFG Style (Giorgetto Fabrizzio Giugiaro). Vorig jaar stelden zij al de supersportwagen Techrules Ren voor en een paar maanden geleden meldden Giorgetto en Fabrizzio dat zij 4 ontwerpcontracten hebben binnengehaald voor nieuwe modellen. Daarvan zijn er 3 bestemd voor Chinese autofabrikanten.

Voor één van hen, Envision (een Chinees bedrijf dat werkt aan energiemanagement), heeft GFG Style een conceptstudie voor een grote elektrische sedan ontwikkeld, die in maart wordt voorgesteld op de autosalon van Genève. Voorlopig moeten wij het doen met deze plaagfoto. Daarop is eerlijk gezegd nog niet veel te zien, al is wel duidelijk dat de sedan scherpe lijnen gaat krijgen.

Hij mag dan wel 79 jaar zijn, de man achter de lijnen van onder andere de Alfa 159, BMW M1, de DeLorean DMC-12 en de oer Volkswagen Golf is dus nog lang niet uitgetekend. Groot gelijk, want dat kan je blijven doen zolang je ogen zien wat jouw potlood doet. Onder de lijnen van de conceptstudie zit slimme technologie die de sedan in staat stelt om verbinding te maken met een ‘groter energetisch ecosysteem’. In mensentaal; het Chinese Envision heeft een hoop patenten op slimme technologie en probeert die te verkopen via een visitekaartje op 4 wielen aan andere bedrijven.

Reageren is niet mogelijk.