Kia schetst nieuwe Ceed

0

Begin maart zal Kia op de autosalon van Genève de derde generatie Ceed (voortaan zonder apostrof) presenteren. Er zullen direct 2 modelvarianten aan het publiek voorgesteld worden.

De nieuwe Ceed is net als de vorige edities in Europa ontwikkeld en gaat ook weer in ons werelddeel (Slowakije) geproduceerd worden. Kia noemt het design van zijn nieuwste telg “volwassen sportief”. Aan de hand van deze vrijgegeven designschets kan je beoordelen of jij het daar mee eens bent.

Kia belooft voor de nieuwe Ceed meer dynamiek. Naast de hier getoonde 5-deurs hatchback zal in Genève ook een tweede carrosserievariant te zien zijn. Dat wordt een sportief gelijnde SW stationwagon uitvoering. De 3-deurs ProCeed keert niet terug.

In de tweede helft van dit jaar staat de nieuwe Ceed in de Nederlandse showrooms. Hij zal dan leverbaar worden als 120 pk sterke 1.0 T-GDI, als 1.4 T-GDI met 140 pk en in herziene 1.6 CRDi uitvoering met 110 of 136 pk. Naast een handbak zal er geopteerd kunnen worden voor een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

In een later stadium volgt een Ceed GT. Die wordt niet zo heet als de i30 N van zustermerk Hyundai (250 of 275 pk), maar met een circa 200 pk sterke 1.6 T-GDI motor wel prettig warm.

Comments are closed.