Prijsvergelijking Kia Rio GT-Line

0

Kia zal op de autosalon van Genève (8 t/m 18 maart) de Rio GT-Line introduceren. Een model dat zich volgens de fabrikant kenmerkt door een sportief design, zowel van binnen als van buiten, een krachtige turbobenzinemotor, een handbak en directe besturing. De verkoop start aan het einde van het eerste kwartaal. Kia biedt reeds GT-Line versies aan van de Sorento, Stinger, Optima, Sportage, Cee’d en Picanto. De Rio GT-Line is het 7de familielid van dit sportieve subgamma.


De Rio GT-Line kenmerkt zich onder meer door lichtmetalen 17-inch GT-Line velgen, LED mistlampen is ijsblokjesvorm, 2 uitlaat eindstukken, LED dagverlichting en verchroomde omlijsting van de ruiten. De dakspoiler en dorpels zijn afgewerkt in hoogglans zwart, net als de grille (al zitten er ook verchroomde details op). Er is keuze uit 6 carrosseriekleuren: Aurora Black, Platinum Graphite, Signal Red, Clear White, Silky Silver en Most Yellow.


In het interieur monteert Kia stoelen die bekleed zijn met zwart kunstleder en grijze stof, afgewerkt met contrasterende stiksels, en een sportief met leder bekleed stuurwiel in D vorm. Nieuwe metallic afwerking rond de schakelaars in de portieren en de versnellingshendel en het in koolstofvezel look afgewerkte dashboard maken het geheel compleet.

KiaPeugeotSeat
Rio208 5-deursIbiza
T-GDI 120 GT-LinePureTech 110 GT-line1.5 TSI FR
22.735 euro22.750 euro22.100 euro

De Rio GT-Line is standaard ook nog voorzien van aluminium pedalen en meesturende koplampen. Voor de GT-Line levert Kia standaard een 7,0 inch ‘zwevend’ touch screen met navigatie en ondersteuning van Apple CarPlayTM en Android AutoTM. Een achteruit rij camera, verwarmbare stoelen en stuurwielverwarming zijn eveneens standaard. De Rio GT-Line is ook verkrijgbaar met vermoeidheidsherkenning.

De Rio GT-Line is uitgerust met een 3 cilinder 1,0 liter T-GDi turbobenzinemotor van 100 pk of 120 pk. Het maximumkoppel van 171 Nm is voorhanden tussen de 1.500 en 4.000 toeren. Kia koppelt de turbobenzinemotor aan een handbak. De 100 pk versie heeft 5 versnellingen; de 120 pk uitvoering 6 stuks. De Rio GT-Line is 1.000 euro duurder dan de DynamicLine. Dat betekent 21.235 euro voor de 100 pk variant en 22.735 euro voor de 120 pk uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.