Skoda Kodiaq krijgt nieuwe topuitvoering

0

Skoda introduceert op de autosalon van Genève een nieuwe topversie van de Kodiaq: de L&K. Dit nieuwe vlaggenschip is vernoemd naar de oprichters van het merk, Laurin en Klement. Uiterlijke kenmerken zijn onder meer een verchroomde grille, 19 inch lichtmetalen Sirius velgen, LED koplampen, en specifieke bumpers. De voorspatborden zijn voorzien van ‘Laurin & Klement’ logo’s.

Met de lancering van de L&K uitvoering past Skoda ook het motorgamma van de Kodiaq aan. Nieuw is de 1,5 liter TSI motor met 150 pk. Het vermogen van de 2.0 TSI unit is toegenomen tot 190 pk. De nieuwe krachtbronnen hebben een Otto deeltjesfilter om de uitstoot terug te brengen. In de toekomst komen deze motoren beschikbaar voor alle uitrustingsvarianten van de Kodiaq. De 7-traps DSG automaat van de nieuwste generatie voor benzinemotoren en de 2.0 TDI dieselmotor met 150 pk beleven in Genève ook hun debuut. De 190 pk versie van deze oliegestookte krachtbron maakt het aanbod compleet. Skoda levert de 2 krachtigste motoren standaard met vierwielaandrijving; voor de andere 2 versies is 4×4 techniek optioneel leverbaar. Voor de vierwiel aangedreven versies van de Kodiaq L&K biedt Skoda tegen meerprijs het adaptieve onderstelsysteem DCC (Dynamic Chassis Control) aan.

De standaarduitrusting van de nieuwe Kodiaq L&K omvat onder meer een multifunctioneel lederen 3-spaaks stuurwiel, lederen bekleding (naar keuze zwart of beige), ‘Laurin & Klement’ logo’s (op de stoelen, de interieurlijsten en het startscherm van het infomediasysteem), een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel inclusief geheugenfunctie, dorpels met de vermelding ‘Kodiaq’, aluminium pedalen, stoffen vloermatten, een regensensor, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, sfeerverlichting en een Canton geluidssysteem.

.

Comments are closed.