Jaguar Land Rover verkoopt deel klassiekerverzameling

0

Jaguar Land Rover gaat circa 100, klassieke auto’s verkopen bij het Britse veilinghuis Bicester Heritage. De catalogus vermeldt onder meer een Reliant Scimitar Ferguson 4×4 Prototype, een Vauxhall Chevette 2300 HS en een Morris Ital Camper. Ze zullen allemaal zonder een minimumprijs worden verkocht. De veiling vindt plaats op 21 maart.

Jaguar Land Rover kocht de grootste private verzameling antieke auto’s in Groot-Brittannië van James Hull 4 jaar geleden in één keer op. De vraagprijs bedroeg destijds 170 miljoen pond wat vandaag de dag 190 miljoen euro is, maar hoeveel Jaguar Land Rover er feitelijk voor heeft neergeteld is niet bekend.

De collectie omvatte vooral Britse auto’s waaronder 130 Jaguars, maar ook modellen van Citroën, Mercedes-Benz, Vauxhall, Riley (een 2.5), MG (een Maestro Turbo), Fiat (een 500) en een Goggomobil. De Britse autobouwer wil nu kennelijk alleen van die ‘vreemde eenden in de bijt af’ want op de verkooplijst staan geen auto’s met Jaguars of Land Rover badge.

Sommige aangeboden auto’s zijn in perfecte conditie maar anderen moeten vooral gezien worden als restauratieproject, zoals een uit 1960 daterende Borgward Isabella Coupé. Op de foto is ook een Austin Allegro Vanden Plas, een Peugeot 403 Break, een Ford Zodiac Stationwagon en een soortgelijke uitvoering van de Rover (P6) 3500 te zien. De complete lijst staat op internet (brightwells.com) .

Reageren is niet mogelijk.