Mazda punt de CX-3 bij

0

De in het vorige artikel geschetste verkoopproblemen bij de Jaguar F-Pace gelden ook voor de Mazda CX-3: gingen er vorig jaar in de eerste 2 maanden nog 669 exemplaren over de toonbank, nu staat de teller op 393 stuks. Een facelift voor de uit 2014 stammende CX-3 komt dus als geroepen.

Ingrijpende veranderingen heeft de Mazda niet ondergaan. De CX-3 werd wel voorzien van een hertekende grille met dubbele horizontale lamellen. De achterlichtunits zijn voortaan voorzien van LED techniek. Ook kan de compacte cross-over voortaan in de kleur Soul Red Crystal worden besteld en staat er nieuwe 18 inch lichtmetalen velgen op de optielijst.

Mazda gebruikt de facelift om de CX-3 te voorzien van een elektronische parkeerrem en een centrale armleuning. De middentunnel is anders ingedeeld. Mazda heeft ruimte gecreëerd voor onder meer bekerhouders. Minder opvallend, maar wel belangrijk, zijn de stoelen, die nu meer comfort moeten bieden dan voorheen. Volledig lederen bekleding staat op de optielijst. Ook achterin, dus in de rugleuning van de achterbank, is een centrale armsteun gemonteerd. Onzichtbaar voor het oog, maar met een positief effect op het comfort voor de inzittenden, is de betere cabine-isolatie. Die omvat dikker glas, dito deurpanelen en een nieuwe dakbekleding.

Motorisch nieuws is er ook. Mazda heeft de SkyActiv-D dieselkrachtbron verbeterd waardoor hij nu voldoet aan de jongste (Euro 6d) emissienormen. is. Vermogen en koppel veranderde niet. De SkyActiv-G benzinemotoren verder eveneens aangepakt om de deeltjesemissies te verminderen. De CX-3 krijgt daarnaast de beschikking over Torque Vectoring techniek waarmee het motorkoppel op een slimme manier over de wielen wordt verdeeld. Het onderstel heeft ook in andere opzichten een update ondergaan.

De automaatversies hebben nu een auto hold functie, waarmee de auto voor het stoplicht de rem automatisch vasthoudt. Verder is er een fileassistent. De CX-3 kan daarmee in de file semi-autonoom rijden. De vernieuwde CX-3 komt in de zomer naar Nederland. Dan zal Mazda de specificaties en prijzen bekendmaken.

Reageren is niet mogelijk.