BMW M5 Competition gelekt

0

BMW zelf zal binnenkort het doek van de M5 Competition trekken. Helaas voor de fabrikant is voortijdig een afbeelding uitgelekt van de 25 pk sterkere uitvoering.

Is de Competition bedoeld voor diegenen die over de reeds behoorlijk imposante ‘gewone’ M5 met 600 pk toch wat te klagen hebben? Wellicht. Of juist niet. Misschien doet BMW er voor haar grootste M5 fans gewoon nog een schepje bovenop. Of wil zij slechts de Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ dwars zitten.

In de Competition is de 4,4 liter grote, dubbel geblazen V8 goed voor 625 pk. Daarmee sprint de BMW in 3,3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt met het M Driver’s Package 305 km/u. Die laatste waarde is overigens geen reden om de gewone M5 te laten staan, want die haalt een even hoog top. Maar op het sprintonderdeel is hij 0,1 seconden langzamer en hij moet het zonder ‘M Carbon’ afdekplaat voor de motor doen.

De Competition uitvoering onderscheidt zich naast een motorische upgrade ook cosmetisch van de standaard M5. Zo hebben de chromen details in bijvoorbeeld de grille en de luchtinlaten in de voorspatborden plaats gemaakt voor een zwarte afwerking. Specifieke ‘Competition’ badges ontbreken niet; zie zitten onder andere onder het M5 logo. Het onderste gedeelte van de achterbumper (rond de diffusor) is ook in zwart afgewerkt. Op de kofferklep bevindt zich een glanzend zwarte spoilerstrip. Kers op de taart zijn verlichte Competition dorpels.

Verder worden er door BMW speciale 789M velgen (met Y spaken) gemonteerd, is het onderstel aangescherpt (in Sport en Sport+ modus kan de grondspeling worden verkleind) en moet een ander sport uitlaatsysteem voor meer akoestisch plezier zorgen. Op de optielijst staat een volledig van titanium vervaardigde uitlaat en carbon/keramische remmen (met de welbekende gouden klauwen). Standaard remt de M5 Competition op staal.

De M5 Competition, die net als de reguliere uitvoering standaard over xDrive vierwielaandrijving beschikt, zal op 8 mei officieel worden onthuld. De productie begint in juli en vanaf september zullen de BMW dealers worden bevoorraad. Ideaal voor wie de herfst niet heet genoeg kan zijn.

Reageren is niet mogelijk.