Citroën C4 Spacetourer krijgt EAT8 automaat

0

Citroën stelt een nieuwe aandrijflijn voor. Die vervangt het oude 2.0 BlueHDi 150 / EAT6 dieselautomaat combinatie. Het debuut is voor de (Grand) C4 SpaceTourer. Voor wie dit model nog niet kent: het is de voormalige (Grand) C4 Picasso.

Afgelopen maart, op de autosalon van Genève, herdoopte Citroën haar MPV. Voor het gebruik van de naam ‘Picasso’ moest de Franse fabriek een vergoeding betalen aan de nazaten van de beroemde Spaanse schilder. Daar is Citroën met ‘SpaceTourer’ nu mooi van af. Deze typeaanduiding wordt ook gebruikt voor de personenwagenversies van de bestelbusjes van het merk.

Tegelijkertijd met de naamwisseling introduceerde Citroën een nieuwe motorversie, die standaard met een eveneens nieuwe automatische versnellingsbak wordt gecombineerd. Het gaat daarbij om een 160 pk vermogenvariant van de 2,0 liter BlueHDi dieselmotor die standaard gekoppeld is aan een 8-traps automaat (EAT8).

Citroën heeft nog geen specificaties (verbruik, prestaties) van de (Grand) C4 SpaceTourer met de nieuwe aandrijflijn gecommuniceerd. Wel belooft het merk “meer rij plezier, een vlottere acceleratie en extra zuinigheid”. Dat laatste betreft dan het praktijkverbruik, want volgens de nieuwe WLTP meetmethode stijgt de CO2-uitstoot van 112 naar 124 gram/km. Verder voldoet de krachtbron aan de toekomstige Euro 6d emissienorm. Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op een 900 euro hoger tarief.

Comments are closed.