Land Rover werkt aan pick-up

0

Land Rover betreedt in 2020 het pick-up segment. Het model zal worden gebaseerd op de volgende generatie Defender. Met extra carrosserievarianten als de pick-up denkt Land Rover de ontwikkelingskosten van die nieuwe modelreeks sneller terug te kunnen verdienen.

De volgende generatie Defender zal in het kader van de 70ste verjaardag van het merk in de herfst worden voorgesteld. Met de pick-up denkt Land Rover niet alleen goed zaken te kunnen doen in Noord Amerika, maar ook te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar dergelijke auto’s in Europa. Ook andere fabrikanten zien steeds meer brood in een pick-up, zoals Mercedes die vorig jaar de op de Nissan Navara gebaseerde X klasse lanceerde.

Land Rover verwacht ook in minder welvarende wereldregio’s, zoals Zuid Amerika en Afrika veel belangstelling voor de pick-up. Daar rijden nog veel exemplaren van de oude Defender rond. Verder heeft Toyota met de Land Cruiser en de Hilux de pick-up een robuust imago gegeven en daar pikken de Britten graag een graantje van mee.

Omdat op niet-Westerse markten (deels) elektrische auto’s nog niet echt leven (China is een uitzondering), zal de Defender alleen leverbaar worden met verbrandingsmotoren. Gepland zijn alleen 4 cilinder 2,0 liter varianten; in benzinevorm, en als diesel. De pick-up zal worden gebaseerd op de lange wielbasis uitvoering van de Defender. Er is enkel een ‘Single-Cab’ versie gepland omdat bij een 4 à 5-persoons cabine er te weinig ruimte voor de laadbak overblijft.

Qua uitrusting en aankleding zal er wel volop keuze zijn. Op die manier kan Land Rover bepaalde markten van een zeer Spartaanse versie voorzien en elders de Defender pick-up positioneren als alternatief voor de Mercedes X klasse. De nieuwe generatie zal in Slowakije geproduceerd gaan worden, waar de Britten een nieuwe fabriek hebben gebouwd. Voor de Noord en Zuid Amerikaanse markt wordt een assemblagefaciliteit in Mexico overwogen.

Reageren is niet mogelijk.