Aston Martin V12 Vantage zwaait uit

0

Nu Aston Martin de nieuwe Vantage (in 8 cilinder uitvoering) heeft voorgesteld, zijn de dagen van de op de vorige editie gebaseerde V12 (met het zogeheten ‘VH’ platform) geteld. De brute Brit zwaait uit in de vorm van afscheidseditie.

De zogeheten ‘Triple V’ gelimiteerde editie werd tijdens de evenementen rondom de 24-uurs race van Le Mans gepresenteerd. Het afscheidsmodel is geïnspireerd op de V8 Vantage V600; in 1998 de meest extreme uitvoering van de Aston Martin Vantage. Net als toen heeft de V12 Vantage V600 zoals de typeaanduiding al aangeeft 600 pk onder de kap. Daarmee sprint hij in 3,7 seconden naar 100 km/u oftewel 0,2 sneller dan de ‘standaardversie’ met 573 pk. De topsnelheid bedraagt een identieke 330 km/u. Een handbak met 7 versnellingen brengt de 600 paarden naar de achterwielen. Voor en achter is de V12 Vantage V600 voorzien van onafhankelijke ‘wishbone’ wielophanging met 3-traps actieve dempers.

De achterzijde van de V12 Vantage V600 is voorzien van een nieuwe carbon diffusor, vlakbij de 4 uitlaatpijpen. Dit materiaal is ook gebruikt voor het aangepaste front waar een grotere honingraat grille onderdeel van uitmaakt. De royale luchtopening is noodzakelijk om de opgevoerde atmosferische 12 cilinder voldoende te kunnen koelen. Aston Martin monteert verder een andere motorkap en heeft ook de flanken een scherpere uitstraling gegeven. De speciale aluminium velgen zijn voorzien van een centrale moer.

Het interieur kent eveneens koolstofvezel elementen, aangevuld met donkere aluminium afwerkingdetails. De V12 Vantage V600 heeft lichtgewicht sportstoelen, een met leer beklede centrale armsteun en carbon afwerking van de middenconsole. De schakelpook is daarentegen van aluminium vervaardigd.

Van de uitzwaai uitvoering, V12 Vantage V600 genaamd, zullen 7 exemplaren van de Coupé en 7 stuks van de Roadster worden gebouwd. Er zijn nog enkele exemplaren van de ultieme, extreme en compromisloze versie te bestellen. De prijs is ‘op aanvraag’. De leveringen zullen in het derde kwartaal plaatsvinden.

Reageren is niet mogelijk.