Harttransplantatie voor Jeep Renegade

0

Jeep heeft de Renegade een facelift gegeven. De gewijzigde versie van de compacte SUV wordt op de Turin Auto Show gepresenteerd. Hier zie je de eerste foto’s.

De Renegade is vooral onderhuids aangepakt. De instapper van Jeep gaat namelijk voortaan als eerste model van Fiat Chrysler Automobiles geleverd worden met compleet nieuwe GSE turbobenzinemotoren. Het gaat daarbij om een 1,0 liter 3 cilinder met 120 pk / 190 Nm en een 1,3 liter grote 4 cilinder met 150 of 180 pk; beiden goed voor 270 Nm. Deze zogehete Firefly motoren vervangen de 1.6 E-Torq en de 1.4 MultiAir krachtbronnen. Jeep maakte vorige week bekend dat de dieselmotoren langzaam worden uitgefaseerd. Wat dat betekent voor de vernieuwde Renegade is nog niet bekend. Op dit moment levert Jeep meerdere versies van de 1.6 en 2.0 MultiJet blokken in de compacte SUV.

In het kader van de facelift heeft de Renegade ook een stoerdere uitstraling gekregen. De lamellen in de grille zijn breder en lager dan voorheen. Daarnaast zijn de zwarte vlakken in de bumper kleiner gemaakt. Dat geeft de Jeep een pittigere uitstraling. De mistlampen en de knipperlichten hebben een andere plek toegewezen kregen. De koplampen beschikken voortaan over LED techniek, waardoor zij moderner ogen. Aan de achterkant zien we ook vernieuwde lichtunits met een andere indeling (meer rood) en omlijsting.

Jeep heeft nog geen details bekend gemaakt over de interieurwijzigingen. Het U-Connect infomediasysteem onderging begin dit jaar al een update in de vorm van een groter (8,4 inch) aanraakscherm en Apple CarPlay plus Android Auto. Vermoedelijk kunnen wij nu rekenen op extra veiligheidsuitrusting.

Reageren is niet mogelijk.