Patenttekeningen BMW Z4 duiken op

0

Autointernationaal.nl heeft de patenttekeningen weten op te duikelen van de nieuwe BMW Z4.

Dankzij deze 3D afbeeldingen die BMW zelf bij een patentbureau heeft gedeponeerd, kunnen wij de toekomstige Z4 nu al vanuit alle hoeken bewonderen. Duidelijk te zien is dat de nieuwe editie de karakteristieke carrosserieproporties van een roadster respecteert. Ook krijgt de sportwagen de kenmerkende ‘Z’ op de flank.

De officiële onthulling van de nieuwe Z4 nadert met rasse schreden. Reken op een publieksdebuut in juli. Zoals BMW tegenwoordig bijna altijd doet, kon een select aantal autojournalisten al kennismaken met een gecamoufleerd exemplaar. Een testverslag daarvan heb je op 28 mei jl. op Autointernationaal.nl kunnen lezen.

Op de bijbehorende foto’s was dus de gecamoufleerde Z4 te zien, maar deze 3D tekeningen die BMW zelf bij een patentbureau heeft gedeponeerd tonen de nieuwe roadster in vol ornaat. Het respecteren van de karakteristieke carrosserieproporties betekent dat wij wederom kunnen rekenen op een lange motorkam, en achter op horizontale achterlichtunits.

Het genoemde testverslag betrof de topversie M40i M Performance met 340 pk / 500 Nm sterke 3,0 liter 6 cilinder motor. Het vermogen en koppel vinden hun weg naar de achteras, waarop BMW een elektronisch sperdifferentieel monteert. Er komen daarnaast ook minder dure 4-pits uitvoeringen. Deze motoren zullen worden gedeeld met ontwikkelingspartner Toyota, die op dezelfde basis een nieuwe editie van de Supra zal lanceren. Dat wordt een coupémodel met een vast dak.

Comments are closed.