Volvo vlag niet langer standaard op XC40

0

Het opvallende rubberen Zweedse vlaggetje op het zijscherm van de Volvo XC40 is verdwenen. Daarmee is deze leuke designgimmick alweer verleden tijd. Tenminste, als je niet bijbetaalt. Tegen meerprijs kan het vlaggetje nog wel op de populaire compacte SUV van Volvo geleverd worden.

Op de zijkant van de passagiersstoel schittert op alle modellen een labeltje in de vorm van een Zweeds vlaggetje standaard nog wel. De XC40 had deze unieke design gimmick ook op het linker zij scherm. Maar dat rubberen Zweeds vlaggetje is nu helaas verdwenen.


Navraag bij de importeur van Volvo wijst uit dat het een design gimmick betrof dat alleen op de eerste exemplaren van de XC40, de zogeheten Intro Edition was aangebracht. Deze speciaal voor snelle beslissers bestemde debuutuitvoering is inmiddels uitverkocht. Wie nu een XC40 koopt, krijgt een exemplaar zonder het rubberen Zweedse vlaggetje op het linker zij scherm. Er zit nog wel een vlaggetje op de zijkant van de passagiersstoel, net zoals bij alle andere Volvo modellen het geval is. Ook leuk, maar minder uniek.

Een woordvoerder van de Volvo importeur laat weten dat het vlaggetje nu los te bestellen valt als accessoire. Fans van het Zweedse merk dienen het vervolgens dan zelf te monteren. De exacte prijs is nog niet bekend, maar reken op ongeveer 10 tot 15 euro.

Reageren is niet mogelijk.