Meer details bekend over nieuwe BMW Z4

0

Hoewel de nieuwe BMW Z4 pas op 23 augustus officieel wordt onthuld tijdens het Concours d’Elégance in Pebble Beach aan de Californische kust, zijn er opnieuw heel wat foto’s gelekt.

 

Het uiterlijk van de nieuwe Z4 zorgt bij autonieuws volgers waarschijnlijk niet meer voor verrassingen. Meest in het oog springend zijn de koplampunits. BMW stapt af van de dubbele ronde exemplaren die zo lang kenmerkend waren voor het merk. Opvallend, maar niet zonder precedent, want modellen als de 1500, 1602 en 316/318 hadden ook maar één enkele ronde pit aan beide zijden.

Interessanter van de door Magna Steyr in Graz te bouwen nieuwe Z4 zijn de gelekte interieurfoto’s. De middenconsole heeft designelementen van zowel de nieuwe 8-serie als de eerste generatie Z4 (E85). Sowieso lijkt de nieuwe editie weer aansluiting te zoeken bij die modelreeks getuige de stoffen kap (in minder dan 10 seconden neer/uitklapbaar). Het digitale instrumentarium zullen wij straks ook terugzien in de nieuwe 3-serie.

Om de nieuwe Z4 een lichtvoetiger en daarmee sportiever rijgedrag te geven, is de wielbasis tot 2,47 meter verkort. Daarnaast zitten bestuurder en bijrijder meer in het centrum van de auto. De nieuwe Z4 is 7 centimeter breder (1,86 meter) en 8 centimeter langer (4,32 meter) dan zijn voorganger. De voorwielophanging is van de M3 / M4 afkomstig. Volgens BMW wordt daarmee optimale carrosseriestijfheid (altijd een lastig ding bij open auto’s gegarandeerd).

Op de foto’s is de M40i uitvoering te zien, de M Performance uitvoering met blauwe remklauwen die wordt aangedreven door de bekende 3,0 liter 6 cilinder lijn motor. In de Z4 is de krachtbron goed voor 360 pk en 500 Nm. Via de niet minder bekende 8-traps Steptronic automaat worden vermogen en koppel naar de achterwielen gestuurd. Op de achteras is een elektronisch sperdifferentieel gemonteerd. Verder kan de M40i uitvoering rekenen op 19 inch velgen met Michelin Pilot Super Sport banden.

Een nieuwe Z4 M komt er niet. Wel kunnen wij rekenen op de 20i en 30i uitvoeringen; beide met 2,0 liter 4 cilinder motor. Het vermogen bedraagt 190 respectievelijk 258 pk. Bij deze uitvoeringen van de Z4 is het eerder genoemde automaat en het elektronisch sperdifferentieel optioneel. Bij alle motorvarianten zal er gekozen kunnen worden uit diverse rij modi (Comfort, Sport, Sport+).

De kofferruimte van de in M40i uitvoering circa 1.500 kilo wegende Z4 heeft met het dak open een capaciteit van 265 liter. Daarmee wil projectleider Peter Langen illustreren dat de nieuwe Z4 dagelijks goed bruikbaar is. BMW zal de complete technische gegevens over de nieuwe Z4 nog niet in Pebble Beach bekend maken, maar wacht daarmee tot begin oktober als de autosalon van Parijs haar deuren opent.

Comments are closed.