BMW gaat nieuwe Z4 leveren in 3 motoruitvoeringen

0

BMW heeft bekend gemaakt in welke uitvoeringen haar nieuwe Z4 leverbaar wordt. Er zijn 3 motorversies van de open, premium sportauto met klassieke canvas kap gepland.

Het showdebuut van de nieuwe Z4 vindt plaats op de autosalon van Parijs. De pers kan aldaar op 2 oktober kennismaken met de nieuwe BMW. De marktintroductie vindt in maart 2019 plaats. Er zal dan gekozen kunnen worden uit 3 motorvarianten. Standaard is de 8-traps Steptronic Sport automaat. Alle motoren zijn voorzien van een benzine partikelfilter en voldoen daarmee aan de Euro 6d-Temp emissienorm. Variabele sportbesturing en banden met verschillende maten voor en achter zijn standaard voor alle varianten.


Het M Performance model M40i werd reeds uitgebreid besproken bij de Amerikaanse presentatie van de Z4. Die heeft een 340 pk / 500 Nm sterke 6 cilinder lijn motor en verbruikt volgens BMW gemiddeld 7,1 à 7,4 liter benzine per 100 km. Dat betekent een CO2-uitstoot van 162 à 168 gram/km). Deze 250 km/u snelle uitvoering, die 4,6 seconden nodig heeft voor de sprint naar 100 km/u, is voorzien van M Sport remmen, adaptieve Sport wielophanging, een M Sport differentieel en high performance banden.

Een trede lager staat de Z4 sDrive30i. Die heeft een 4 cilinder 2,0 liter motor onder de kap. Het vermogen bedraagt 258 pk en aan koppel is er 400 Nm beschikbaar. BMW geeft voor deze versie, die ook de 250 km/u kan aantikken en in 5,4 seconden op 100 km/u zit, een gemiddeld verbruik van 6,0 à 6,1 liter benzine per 100 km op; dit betekent een CO2-uitstoot van 137 – 139 gram. Hetzelfde motorblok zit ook in de Z4 sDrive20i, maar dan in 197 pk / 320 Nm configuratie. Daarvan zijn de verbruik en uitstoot cijfers identiek. De topsnelheid bedraagt 240 km/u en voor de acceleratie naar 100 km/u heeft deze instapuitvoering 6,6 seconden nodig.

Vernasca lederen meubilairbekleding is standaard op de sDrive30i uitvoering, terwijl het interieur van de Z4 M40i standaard is voorzien van een combinatie van leder en Alcantara. Qua rij hulpsystemen pakt de BMW uit met Collision and Pedestrian Warning (inclusief City Braking) en Lane Departure Warning.

Optioneel leverbaar zijn Active Cruise Control met Stop & Go functie, verkeersbordherkenning, afstandsinformatie, Lane Change Warning, Rear Collision Prevention met Cross-Traffic Alert, Active Park Distance Control, een achteruit rij camera, Reversing Assistant en Parking Assistant (met geautomatiseerde begeleiding voor in/en uitparkeren in lengte bij file parkeren en zijwaarts in een vak). Met voorruitprojectie heeft BMW de primeur in het roadster segment.

Reageren is niet mogelijk.