Skoda Kodiaq voortaan ook als Laurin Klement

0

Wie een bloedsnelle (maar helaas niet echt sportieve) Kodiaq zoekt, kan sinds kort de RS uitvoering bestellen. Volgend jaar gaan ook de orderboeken over voor een extra luxueuze versie: de Laurin en Klement.

De namen in deze typeaanduiding zijn de oprichters van Skoda. Omdat het een hele mond vol is en Engelstalig niet echt lekker bekt, wordt het ook wel afgekort tot L&K. En ja, die lettercombinatie was er voordat Lynk & Co zich aandiende aan het autofirmament.

Tot nu toe biedt de Kodiaq Style de meeste toeters en bellen. De L&K uitvoering voegt daar onder andere 19 inch lichtmetalen velgen, een progressief werkende stuurbekrachtiging, fraaiere dakrails en privacyglas aan toe. Ook aan boord van de luxe Kodiaq zijn het infomediasysteem Bolero met 8 inch touch screen inclusief SD kaart en spraakbediening. Verder kan de koper van de L&K uitvoering rekenen op adaptieve koplampen (AFS), LED dagverlichting, idem achterlichten, lederen meubilair bekleding (zwart of beige), een 3-spaaks multifunctioneel stuurwiel dat bekleed is met leder, schakelflippers voor de standaard DSG automaat, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones en elektrische bedienng van de achterklep.

Voor de aandrijving van de Kodiaq L&K kan de koper kiezen uit de 1.5 TSI ACT motor, de 2.0 TDI SCR (beiden met 150 pk) en een 190 pk variant van dezelfde dieselmotor. De laatste komt standaard met 4×4 vierwielaandrijving. De Nederlandse prijzen van de Kodiaq L&K zijn nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl verwacht een instaptarief van 51.300 euro. Ter vergelijking: de Kodiaq 1.5 TSI ACT Style kost met handbak 36.660 euro en de RS topversie met 240 pk sterke 2.0 TDI motor en vierwielaandrijving 61.490 euro.

Comments are closed.