Prijs vergelijking Maserati Levante Vulcano

0

Vorig jaar is de productie van de Maserati Levante met liefst 44 procent gedaald. In Nederland namen de verkopen met een vrijwel even groot percentage (40) af. Tijd voor actie dus. Maserati is zich daar van bewust en presenteert een gelimiteerde editie van haar SUV: de Vulcano. Van deze Levante zullen slechts 150 exemplaren worden geproduceerd voor de Europese en Aziatische markten.

De Levante Vulcano is beschikbaar met beide vermogenversies (350 pk en 430 pk) van de dubbel geblazen 3,0 liter V6 benzinemotor. De exclusieve matte lakkleur Grigio Lava onderstreept volgens de importeur het sportieve lijnenspel van de SUV van het merk met de drietand op sublieme wijze.

De exterieuraanblik wordt verder bepaald door de elementen van het Nerissimo pakket (getinte lichtunits, een grille en logo’s in zwart chroom, raamomlijsting in de kleur hoogglans zwart, portiergrepen in exterieurkleur en gepolijste uitlaat sierdelen), gelamineerd privacyglas, 21 inch Helios lichtmetalen velgen (eveneens afgewerkt met matte lak) en rode remklauwen. Daarbij zou het zogeheten Brembo Dual Cast met 6 zuigers voor uitstekende remprestaties zorgen.

Binnenin de Levante Vulcano treffen we verwarmde en geventileerde stoelen aan met volnerf leder en elektrische verstelling met geheugen plus opgestikte Trident logo’s in een contrasterende kleur. Er is keuze uit de kleuren zwart met rood contrasterend stiksel, of rood met zwart contrasterend stiksel. Deze kleuren zouden het “vulkanische” karakter van het model moeten onderstrepen.

De exclusieve uitstraling van de gelimiteerde Levante Vulcano wordt verder versterkt door de interieur sierdelen in hoogglans koolstofvezel. Dat materiaal wordt tevens gebruikt voor de schakelflippers en het inzetstuk op het elektrisch verstelbare sportstuurwiel.

Op de middentunnel is een verchroomd aluminium badge aangebracht met daarop de , het Vulcano logo én de tekst “one of 150”. De standaarduitrusting is verder aangevuld met een Bowers & Wilkins premium geluidsinstallatie, het soft close sluitsysteem voor de portieren, parkeersensoren vóór & achter en de LED Matrix adaptieve koplampen.

MaseratiJaguarLand RoverMercedes-AMG
LevanteF-PaceRange Rover SportGLC Coupé
Vulcano SVR5.0 SC HSE Dyn.63 S
174.100 euro165.920 euro174.310 euro165.222 euro

De Levante Vulcano is per direct te bestellen. De prijs van de 350 pk versie is 174.100 euro en 187.600 euro voor de uitvoering met 430 pk. Het verkoopeffect zal evenwel niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat zijn, gezien de oplage van slechts 150 exemplaren.

Reageren is niet mogelijk.