Prijs vergelijking Jeep Renegade Trailhawk

0

Afgelopen september publiceerde Autointernationaal.nl een prijs vergelijking van de benzine uitvoeringen (1.0T en 1.3T) van de vernieuwde Jeep Renegade. Na enige maanden afwezigheid is deze in Italië gebouwde, compacte Amerikaanse SUV ook weer leverbaar met een dieselmotor. Die kost een stevige 58.240 euro.

Voor bovengenoemd bedrag krijg je dan wel een Renegade met alles er op en er aan. Onder de kap zit de bekende 170 pk en 350 Nm sterke 2,0 liter MultiJet dieselmotor. Die wordt standaard gecombineerd met een 9-traps automaat en SelecTrac II vierwielaandrijving. Jeep geeft voor deze Renegade een emissiewaarde van 173 gram/km op, gebaseerd op een gemiddeld dieselverbruik van 6,6 liter per 100 km. De Renegade 2.0D zit in 8,9 seconden op 100 km/u en heeft een topsnelheid van 196 km/u.

JeepAudiInfinitiMini
Renegade 4WDQ2 Sport QuattroQX30 AWDCountryman ALL4
2.0D AT9 TrailhawkTDI 190S Edition2.2d 7DCT LuxeCooper SDA JCW-T
58.240 euro58.240 euro57.680 euro55.290 euro

Jeep levert de oliegestookte Renegade alleen in (extra) stoere Trailhawk uitvoering. Specifieke uitrustingkenmerken zijn 17 inch Trailhawk lichtmetalen velgen met banden in de maat 215/60R17 M+S, All Weather off-road vloermatten voor & achter, extra bescherming voor de brandstoftank, de schokdempers, de tussenbak plus de versnellingsbak, Hill Descent Control, motorkap met stickers, omkeerbare en in hoogte verstelbare laadvloer in de bagageruimte, een reservewiel van normale afmetingen en Terrain Selector voor het 4×4 systeem. Anders dan de Renegade Limited beschikt de Renegade uitvoering niet over adaptieve cruise controle (ACC) noch een blank metalen uitlaatsierstuk.

In de prijsklasse van de Renegade 2.0D AT9 4WD Trailhawk kan je ook vierwiel aangedreven 2,0 liter dieselversies met automatische transmissie van de BMW X1, Ford Kuga, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Mazda CX-5, Nissan X-Trail, Seat Tarraco, Skoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan en Volvo XC40 kopen, maar dat zijn qua formaat eerder concurrenten van de Jeep Compass.

Reageren is niet mogelijk.