Nieuwe Bentley Flying Spur betrapt

0

Na de ‘beste Gran Turismo van de wereld’ volgt de ‘beste limousine van de wereld’. Althans, zo denkt Bentley er over. De levering van de nieuwe Continental GT is inmiddels goed op gang gekomen en nu leggen de Britten de laatste hand op de tweede generatie Flying Spur.

De Flying Spur neemt de frontpartij inclusief de enorme grille over van de jongste Continental GT. Op de spionagefoto’s zien wij verder merkkarakteristieke 21 inch velgen. Aan de achterzijde vallen de grote lichtunits in Bentayga stijl (met de bekende B signatuur) op. De uitlaatpijpen zijn net als bij de Continental GT ovaal van vorm.

Onder de motorkap zit de bekende W12 motor. In vernieuwde vorm is het blok goed voor 635 pk. Daarmee kan de meer dan 2 ton zware Flying Spur in minder dan 4 seconden naar 100 km/u accelereren. Daarnaast wordt de Bentley leverbaar in V8 vorm en als stekkerhybride. De betreffende techniek is afkomstig van de Porsche Panamera, waarmee de Flying Spur ook het onderstel deelt.

Het dashboard is inclusief het digitale instrumentarium en draaibare 12,3 inch touch screen afkomstig van de Continental GT. Bentley zal de nieuwe Flying Spur nog dit jaar presenteren.

Reageren is niet mogelijk.