Mercedes-Benz EQ C 400 4Matic debuteert als Edition 1886 

0

Langzaam maar zeker komt de marktintroductie van de Mercedes-Benz EQ C 400 4Matic dichterbij. De elektrische cross-over debuteert als Edition 1886. Die komt in een beperkte oplage ook voor de Nederlandse markt beschikbaar.

Mercedes start komende zomer met de levering van de elektrisch aangedreven cross-over. De eerste exemplaren van de EQ C 400 4Matic worden geleverd als Edition 1886. Het getal 1886 is een verwijzing naar het jaar waarin de eerste automobiel het levenslicht zag: de Benz Patent Motor Wagen. Daarmee willen de Duitsers laten zien dat het model een belangrijke plaats inneemt in de merkgeschiedenis.

Aan de buitenkant is de introductie-editie, die zijn wereldpremière op de New York International Autoshow beleeft, te herkennen aan de ‘EQC Edition 1886’ opschriften op de voorspatborden, de hoogglans zwarte lamellen plus lijsten op het front van de EQ C 400 4Matic (de zogeheten Black Panel grille) en aan de zwarte 20 inch velgen (de wielen hebben 10 spaken en zijn afgewerkt met witte decorelementen).

Alle exemplaren van de Edition 1886 worden geleverd in de kleur hightech zilver metallic.

Het interieur van de EQ C 400 4Matic Edition 1886 kenmerkt zich door blauw/zwarte kunstlederen bekleding van het meubilair, een ‘1886’ opschrift op de rugleuningen en een badge op de middentunnel.

Zilverkleurige sierpanelen in matrixlook en speciale vloermatten met ‘EQ C’ stiksel maken het introductiefeest compleet. De uitrusting van de Edition 1886 introductie-uitvoering van de EQ C 400 4Matic omvat een uitgebreid pakket rij hulpsystemen, een Burmester geluidsinstallatie, een 360 graden camera, een geavanceerd navigatiesysteem en een relaxprogramma voor de passagiers.

“De EQ C is de voorloper van ons toekomstige EQ voertuigportfolio”, aldus Britta Seeger (links op de foto), lid van de Raad van Bestuur van het Daimler concern en verantwoordelijk voor de verkoop van de personenwagens van Mercedes-Benz. “Met de Edition 1886 herinneren wij bij de verkoopstart aan de uitvinding van de eerste automobiel en benadrukken we de pioniersgeest die ons vandaag de dag meer dan ooit drijft en kenmerkt. Destijds hebben we voor de eerste keer voor een revolutie op het gebied van individuele mobiliteit gezorgd. Ook met de EQ C stappen wij een nieuw tijdperk in”.

Mercedes-Benz levert de EQ C 400 4Matic Edition 1886 met verlengde garantie (6 jaar), een haal & breng service en onderhoudsservice. Die omvat alle nodige onderhoud werkzaamheden in een periode van maximaal 6 jaar of 160.000 kilometer. Daarbij ligt de nadruk op de inspectie van veiligheidsrelevante onderdelen en de controle van elektrische componenten. De haal & breng service moet het inplannen van bezoeken aan de werkplaats comfortabeler maken. De EQ C 400 4Matic Edition 1886 wordt dan gedurende een periode van 6 jaar (of maximaal 6 keer) afgehaald voor onderhoudswerkzaamheden en, wanneer de klant dat wil, ook weer teruggebracht. Het gebruik van deze service is mogelijk vanaf het eigen huisadres, de werkplek of willekeurig welke andere locatie binnen een bepaalde afstand van een Mercedes-Benz werkplaats. De verlengde garantie behoedt de eigenaar van de EQ C na afloop van de standaard waarborg gedurende 6 jaar voor onverwachte reparatiekosten. De verlengde termijn is volgens Mercedes-Benz een optimale aanvulling op het standaard certificaat voor de hoogspanningsaccu, dat voor een periode van maximaal 8 jaar of 160.000 kilometer geldt. Dit garandeert naar eigen zeggen een foutloos functioneren en dekt ook een significant verlies van accucapaciteit af. Alledrie de servicepakketten zijn voor een periode van 6 jaar verbonden aan de auto en gaan bij verkoop over op de volgende eigenaar. Dat alles heeft volgens de importeur een positieve invloed op de restwaarde van de EQ C.

De prijs van de EQ C 400 4Matic is nog niet bekend. Die zal door Mercedes-Benz in aanloop naar de marktintroductie later dit jaar worden gecommuniceerd.

Reageren is niet mogelijk.