BMW komt met M Performance Parts voor X3 en X4

0

BMW heeft haar reeds vrij dikke M Performance catalogus verder uitgebreid. Dit keer gaat het om accessoires voor échte M modellen, namelijk de X3 M en de X4 M. Daarmee kunnen deze hoge en snelle Duitsers extra dik worden aangekleed.

In de M Performance catalogus staan hoofdzakelijk spullen voor klanten die hun standaard BMW niet opvallend en/of sportief genoeg vinden. In een poging om zelf een graantje mee te pikken van de markt waarvan normaliter tuners het moeten hebben, verkoopt de Duitse autofabrikant zelf ook spoilers, stickers, velgen etc.

In principe gaat het daarbij om accessoires die een reguliere BMW transformeren tot een schaap in wolfskleren. Vorige week had de nagelnieuwe 1-serie de eer. Maar er is ook M Performance materiaal voor de échte M modellen. Vorige week werd de onthulling van de M135i xDrive op deze manier luister bij gezet en nu is het de beurt aan de X3 M en X4 M.

Zoals voor de eerder dit jaar gepresenteerde M versies van de X3 en de X4. De 480 pk sterke SUV modellen (als Competition leveren zij zelfs 510 pk) zijn standaard reeds voorzien van sportieve bumpers en M specifieke velgen, maar kunnen nu verder worden aangekleed met vooral veel carbon.

Onder meer de grille omlijsting, de luchtinlaten en de dorpellijsten kunnen in dit lichtgewicht materiaal worden uitgevoerd. Verder zijn er stickers in de bekende M kleuren en kan de X3 M worden voorzien van een extra grote, glanzend zwarte dakspoiler.

Wil je écht opvallen dan kun je bij BMW ook M stickers bestellen. Het merk heeft dit keer niet gekozen voor opvallende strepen, maar de divisiekleuren op subtiele wijze geïntegreerd in de zijkant van de X3 M en X4 M.

Het interieur van het snelle hoge duo kan worden versierd met een stuurwiel dat bekleed is met carbon en Alcantara. Ook zijn er speciale schakelflippers, een specifieke afwerking voor de selectiehendel van de automaat.

Om het accessoirefeest compleet te maken, zijn er ook M Performance vloermatten. Wie nog meer circus wenst, moet voor de LED projector optie gaan. Bij het openen van de deuren verschijnt het BMW logo dan op de ondergrond.

Vink je veel aan, dan kan de aanschaf van een X3 M of X4 M op deze manier flink in de papieren lopen. ‘Kaal’ is de eerste er vanaf 135.995 euro, terwijl zijn broer met coupéachtige derrière 138.415 euro moet opbrengen. Voor de Competition versie rekent BMW een bedrag van 8.643 euro extra.

Reageren is niet mogelijk.