Prijs vergelijking Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI

0

De krachtigste Volkswagen van dit moment heeft een prijs. De 422 pk sterke en rijk uitgeruste Touareg 4.0 V8 TDI 4Motion is vanaf komende zomer leverbaar voor 125.770 euro. Eind juni gaat de orderboeken open.

De oppermachtige Volkswagen Touareg heeft een maximaal koppel van 900 Nm en accelereert in 4,9 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De 4,0 liter V8 TDI dieselmotor beschikt over 2 turbo’s én een elektrisch aangedreven compressor. Daardoor pakt hij onder alle omstandigheden snel en krachtig op. Het maximumkoppel, dat beschikbaar is bij een toerental tussen 1.250 en 3.250 per minuut, ligt op het niveau van een supersportwagen. De V8 TDI dieselmotor voldoet aan de nieuwste 6d-Temp-Evap emissienorm en heeft een gemiddeld verbruik van 7,4 liter per 100 km. Dat betekent 195 gram/km aan CO2 uitstoot.

VolkswagenAudiBMWLand RoverMaserati
TouaregQ8X5Range Rover SportLevante
4.0 V8 TDI   Elegance50 TDI Pro Line SM50dSDV6 306 pk HSEDiesel GranSport
125.770 euro122.210 euro132.522 euro130.150 euro136.963 euro

De Touareg 4.0 V8 TDI 4Motion is standaard uitgevoerd als luxueuze Atmosphere. Hij beschikt onder meer over adaptieve luchtvering, 18-voudig elektrisch verstelbare Ergo comfortstoelen, LED verlichting, 19 inch lichtmetalen velgen, Discover Pro (radio, navigatie en multimedia), Car-Net internetdiensten, adaptieve cruise controle, Front Assist, Lane Assist, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Het interieur is afgewerkt met onder meer Vienna lederen bekleding en eikenhout.

De even dure Elegance uitvoering heeft dezelfde uitrusting als de Atmosphere, maar dan met een met geborsteld aluminium afgewerkt interieur. Beide uitvoeringen zijn te combineren met sportieve R-Line exterieurstyling. Opties zijn de Innovision Cockpit (een volledig 12 inch digitaal instrumentenpaneel én een 15 inch centraal display), actieve vier wielsturing met 4-corner luchtvering, Matrix LED verlichting en Night Vision (met gerichte lichtflitsen van de koplampunit waarschuwt dit systeem zelfs mensen voor mogelijk gevaar). De combinatie van Road Work Lane Assist en Traffic Jam Assist maakt tot snelheden van 60 km/u semi-autonoom rijden mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.