Kia: meer focus op zakelijke markt

0

Kia wil zich nadrukkelijker roeren op de zakelijke markt. Het Zuid Koreaanse automerk komt daartoe met het label ‘Business Approved’ en daarnaast is het team Fleetsales & Leasing versterkt met een nieuwe accountmanager.

Het label ‘Business Approved’ biedt volgens een woordvoerder van Kia “modellen die goed aansluiten bij de wensen van de zakelijke rijder”. Het Zuid Koreaanse automerk denkt vooral hoge ogen te gooien met de nieuwe Ceed, de Proceed, de volledig elektrische e-Niro en de nog te introduceren XCeed cross-over, zo laat de importeur aan Automobiel Management weten.

Om de groei in de zakelijke markt in goede banen te leiden treedt Patrick Heintjes (33), voorheen werkzaam bij Xtandit, per 3 juni 2019 in dienst als Accountmanager Fleetsales & Leasing bij Kia. Hij licht zijn overstap als volgt toe: “Kia is de afgelopen jaren doorgegroeid tot een top 5 speler in de zakelijke markt. Het is nu zaak om ons succes gezamenlijk verder uit te bouwen en onze ambities te verwezenlijken”.

Dat Kia op de zakelijke markt ook hoge ogen denkt te gooien met de Ceed, komt doordat deze middenklasser in de toekomst niet alleen verkrijgbaar zal zijn in benzine of diesel uitvoering, maar ook met een stekker hybride aandrijflijn. De Nederlandse importeur heeft eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl over de komst van de PHEV versie van de Ceed bevestigd.

De stekkerhybride Ceed zal rond de jaarwisseling worden gepresenteerd. De PHEV aandrijflijn komt beschikbaar voor de SW stationwagon. Waarschijnlijk volgt in een later stadium een stekkerhybride versie van de cross-over XCeed. Beide modellen krijgen de techniek van de Niro PHEV. Dit betekent een atmosferische 1,6 liter benzinemotor als basisunit, een gecombineerd vermogen van 141 pk en een 6-traps automaat met dubbele koppeling.

Reageren is niet mogelijk.