Kia XCeed krijgt een digitaal instrumentarium

0

De lancering van een nieuw automodel is tegenwoordig niet compleet zonder een ellenlange presentatie van plaagfoto’s. Bij de Kia XCeed zal het officiële debuut op 26 juni plaatsvinden, hetgeen betekent dat wij nu nog middenin de teaser fase zitten. In dit kader maakt de Zuid Koreaanse autofabrikant bekend dat de hogere cross-over versie van de Ceed geen klassieke klokken en meters krijgt, maar een digitaal instrumentarium.

Achter het stuur van de nieuwe XCeed zit een 12,3 inch groot display. Tussen de digitale snelheidsmeter en toerenteller zit een apart scherm, waarvoor de bestuurder zelf met keuzeknoppen kan bepalen wat voor soort informatie daarop wordt weergegeven. De XCeed is de eerste Kia die over deze keuzemogelijkheid beschikt. Een tweede digitaal scherm staat centraal op het dashboard en heeft een doorsnede van 10,25 inch.

In de toekomst zullen ook de andere modellen van het merk (inclusief Ceed varianten) met dit nieuwe stukje techniek worden uitgerust. Kia laat weten dat hybride modellen en volledig elektrische auto’s daarbij niet vergeten zullen worden. Dit impliceert dat Kia de nieuwe XCeed (dit wordt, na een periode van onduidelijkheid, definitief de nieuwe naam) ook gaat leveren in een geëlektrificeerde uitvoering. Een dergelijke versie zit inderdaad in het vat. Het betreft een stekker hybride versie. Kia gaat deze aandrijflijn ook leveren in de Ceed SW stationwagon.

De XCeed komt naast de reguliere Ceed hatchback, de SW stationwagon en de sportievere ProCeed (een zogeheten Shooting Brake) in het gamma. Hij heeft een 45 millimeter hogere bouw, extra bodemvrijheid, langere veerwegen (de wielophanging is verder identiek) en een stoerder uiterlijk, waardoor hij als ‘cross-over’ en als betaalbaar alternatief voor de Mercedes-Benz GLA bestempeld kan worden.

De XCeed arriveert in het vierde kwartaal bij de Nederlandse Kia dealers in de showroom. Op de voorportieren na verschillen alle plaatwerkdelen van de hatchback. Toch maakt hij wel degelijk deel uit van de Ceed familie. De productie van de XCeed start na de zomervakantie. Reken op een instapprijs van 27.495 euro voor de 1.0 T-GDI uitvoering. Aan het bovenzijde van het gamma komt de 1.6 T-GDI te staan met 204 pk. Verder komt de XCeed met een 1.6 CRDi dieselmotor op de markt

 

Reageren is niet mogelijk.