Nieuwe Land Rover Defender geeft zijn geheimen prijs

0

Land Rover plaagt al geruime tijd met verschillende fotoreportages van de nieuwe Defender. Daarop is de terreinwagen steevast in gecamoufleerde vorm te zien, maar de Britten hebben niet altijd de regie. Onbedoeld duikt de nieuwe Defender namelijk ook elders op.

Zoals op het instrumentarium van de terreinwagen, waar een computertekening van een ongecamoufleerde Defender tussen de klokken is te zien. Die afbeelding vertelt ons meer over het uiterlijk van de nieuwe terreinwagen dan de met zwart camouflagemateriaal ingepakte prototypes. Duidelijk te zien is dat de Defender (wederom) strak gelijnde flanken en robuuste raamstijlen krijgt.

Ook het iconische ruitje in de zijkant van het dak van zijn legendarische voorganger keert terug. Daarnaast zal het reservewiel weer op de achterdeur gemonteerd worden. De ontwerpers van Land Rover lijken de juiste balans te hebben gevonden tussen retro en modernisme. Ook het dashboard wordt een mix van traditie en hightech, met een groot aanraakscherm en digitale instrumenten.

Lego

Een speelgoedwinkel heeft per ongeluk de Lego bouwdoos voor de toekomstige Defender op internet gezet. Daarmee krijgen we een vrij ongebruikelijk, maar ook een niet gecamoufleerd beeld te zien van de nieuwe generatie van de mythische Engelse avonturier. Dus als de ‘echte’ Defender niet in jouw budget past, kun je nog altijd aan de slag met een exemplaar van 2.573 plastic onderdelen om die zelf in elkaar te zetten.

Officieel wordt de prachtige bouwdoos van de Land Rover pas in oktober door Lego Technic in de handel gebracht, maar de betreffende speelgoedwinkel kon daarop blijkbaar niet wachten. Een hint naar de introductiedatum van de Lego set is zijn artikelnummer: 42110. De laatste 2 cijfers in dit getal verwijzen naar de 10de maand (oktober) van het jaar. De introductie van de échte Defender staat voor september gepland. Dat er van een nieuw model min of meer tegelijkertijd met de officiële onthulling ook een schaalmodel verschijnt, komt vaker voor, maar deze ‘lekkage’ dankzij de speelgoedwinkel is nog niet eerder voorgekomen.

IAA van Frankfurt

De avontuurlijke Defender met zijn kubieke stijl zal worden aangedreven door 4 cilinder 2,0 liter benzine en diesel motoren; steevast met milde hybride ondersteuning. Een 8-traps automaat is standaard. Daarnaast staat er voor Europa een SD6 3,0 liter diesel op het menu terwijl andere marktgebieden bediend gaan worden met een even grote 6 cilinder benzine variant. Er zijn 2 wielbasis versies gepland: ‘kort’ zonder achterportieren (zie de Lego bouwdoos) en ‘lang’ mét (zie foto hieronder).

Land Rover zal de nieuwe Defender zoals gezegd in september, op de IAA van Frankfurt, voorstellen. De fabrikant meldt trots dat er al meer dan 1 miljoen testkilometers zijn afgelegd met prototypes van de alleskunner. Daarbij werd zowel het ijskoude Lapland als de verzengend hete landschappen van Kenia bezocht. De productie van de nieuwe Land Rover vindt plaats in Slowakije.

Reageren is niet mogelijk.