Prijs vergelijking Maserati Levante GTS en Trofeo

0

Maserati heeft de Nederlandse prijzen bekendgemaakt van de V8 topmodellen van de Levante range. De levering start komende herfst.

De dubbel geblazen 3,8 liter motor is goed voor 530 pk (in de GTS) of zelfs 580 pk (in de Trofeo). De laatste, die ook beperkt leverbaar is als Launch Edition (de oplage is gelimiteerd tot 50 exemplaren) kan in 4,1 seconden naar 100 km/u sprinten en heeft een topsnelheid van 299 km/u. De Levante GTS is leverbaar vanaf 221.800 euro. Maserati vraagt 241.900 euro voor de Trofeo. De exclusieve Levante Trofeo Launch Edition wordt leverbaar vanaf 262.000 euro.

MaseratiLand RoverPorsche
LevanteRange Rover SportCayenne Coupé
GTSSVRTurbo
221.800 euro208.940 euro207.800 euro
MaseratiBentleyJeep
LevanteBentaygaGrand Cherokee
TrofeoV8Trailhawk
241.900 euro235.226 euro238.710 euro

Tijdens de afgelopen maart gehouden autosalon van Genève kondigde Maserati de komst van het Levante Trofeo topmodel voor de Europese markt al aan. Tegelijkertijd wordt ook de GTS uitvoering leverbaar, die eerder dit jaar al werd gepresenteerd op de Sjanghai Motor Show. De Trofeo, het vlaggenschip van de Levante serie, is met een topsnelheid van 299 km/u één van de snelste SUV modellen ooit gebouwd. Zijn piekvermogen van 580 pk is beschikbaar bij 6.250 toeren.

De Levante Trofeo wordt geleverd met Maserati’s Integrated Vehicle Control System (IVC) én een nieuwe Corsa (Race) rij stand met Launch Control functie. Volgens de importeur zorgt dit voor een indrukwekkende rij dynamiek, nog betere prestaties en een ware Maserati rij beleving (je vraagt je dan onwillekeurig af of de minder krachtige versies dit niet bieden). Uiterlijk onderscheidt de Levante Trofeo zich door een nieuwe aluminium motorkap met dubbele ventilatieopeningen, 21 inch gesmede aluminium velgen, een carbon voorsplitter, lamellen in de grille, zijschorten, een achter diffusor en Trofeo emblemen; deze eigenschappen moeten het topmodel binnen de Levante range direct herkenbaar maken.

De exclusieve Trofeo Launch Edition, waarvan de productie voor Europa beperkt is tot 50 exemplaren, is beschikbaar in 3 unieke exterieurkleuren: mat Blu Emozione, Giallo Modenese en Rosso Magma. Het interieur is voorzien van sportstoelen met authentiek zwart ‘Pieno Fiore’ leder met rode, blauwe of gele contraststiksels. De blauwe en gele stiksels zijn exclusief voorbehouden aan de Launch Edition, die tevens wordt geleverd met een nieuwe, mat uitgevoerde carbon sierinleg.

Het design van de Levante GTS weerspiegelt volgens de importeur bij uitstek Maserati’s kenmerkende combinatie van performance en luxe, verpakt in een stijlvolle grand tourer. De GTS beschikt eveneens over de 3,8 liter V8 met 2 turbo, die in dit geval 530 pk levert. Uiterlijk onderscheidt het model zich door agressiever vormgegeven voor en achter bumpers.

Reageren is niet mogelijk.