Nieuwe Subaru Forester debuteert als First Edition

0

Eind dit jaar staat de nieuwe Forester in de Subaru showroom. Om met de tijd mee te gaan, zal de vijfde generatie van Japanse alleskunner beschikken over een hybride aandrijflijn, e-Boxer genaamd. Die is volgens Subaru tot 11 procent zuiniger dan de motor die hij aflost.

Interessant nieuws voor autoconsumenten die geïnteresseerd zijn in voordeel. Om deze kopersgroep extra te verleiden, zal de nieuwe Forester (die sowieso voorzien is van een automatische CVT versnellingsbak, het EyeSight veiligheidssysteem, permanente vierwiel aandrijving en Trailer Stability Control, dat goed van pas kan komen bij zijn hoge trekgewicht van 1.870 kilo) tijdelijk leverbaar zijn als First Edition.

De nieuwe Forester beschikt tevens over het Driver Monitoring System (DMS). Dat herkent de bestuurder en stelt volledig automatisch diens voorkeuren qua spiegel en stoel afstelling alsook airconditioning standen in. Voorts houdt het systeem in de gaten of de bestuurder voldoende aandacht aan het rijden besteedt. Is hij te lang afgeleid, bijvoorbeeld door zijn telefoon, dan klinkt een waarschuwing. Dat gebeurt ook als de bestuurder door vermoeidheid zijn aandacht op de weg verliest. EyeSight, DMS en alle andere standaard veiligheidsvoorzieningen maken de Forester volgens Japanse en Amerikaanse veiligheidsinstanties de veiligste auto in zijn klasse.

De First Edition biedt tevens lederen bekleding, 18 inch lichtmetalen velgen, een groot elektrisch te bedienen panoramadak, een groot scherm voor het navigatiesysteem, extra getinte ramen achter, dak dragers, Apple CarPlay en metaal lak. Hij kost 51.990 euro. Daarmee is deze tijdelijk leverbare versie 1.995 euro duurder dan de Forester Premium waarvan hij is afgeleid.

De nieuwe Forester staat vanaf eind dit jaar in de Subaru showroom. De prijzen beginnen bij 43.995 euro voor de Comfort uitvoering. Er is ook nog een 46.995 euro kostende Forester Luxury.

Reageren is niet mogelijk.