Skoda geeft de Karoq en de Kodiaq een modeljaar update

0

Skoda komt met een modeljaar update voor de Karoq en Kodiaq. Het gaat om kleine wijzigingen in de uitrusting en het uiterlijk van beide SUV modellen. Toch is er ook motorisch nieuws.

De modeljaar 2020 uitvoeringen van de Karoq en Kodiaq kunnen worden herkend aan de achterkant van de auto’s. Daar schrijft Skoda, net als bij de meest recente modellen van het merk (zoals de Scala en de vernieuwde Superb), haar eigen naam, breed in grote letters. Voorheen zat op de achterklep het logo, maar dat vind je nu alleen nog maar aan de voorkant.

De slimste wijziging die Skoda doorvoert voor het modeljaar 2020 bij de Karoq en Kodiaq is de bewegingssensor op de sleutel op van het Keyless Entry systeem. Als de sleutel op een vaste plek ligt dan worden er geen signalen meer verzonden, waardoor autodieven dit niet meer op kunnen vangen.

Verder heeft Skoda het dode hoek Side Assist systeem verbeterd. De sensoren herkennen voortaan naderende auto’s op maximaal 70 meter afstand, in plaats van op 20 meter zoals bij de voorganger van het systeem, Blind Spot Detect genaamd. Ook is het waarschuwingslichtje in de buitenspiegel verplaatst; dat zit nu niet meer in het spiegelglas zelf, maar dichter bij de bestuurder in de binnenrand van de spiegel kap. Daardoor kan hij het waarschuwing signaal beter zien.

Het adaptieve DCC onderstel, waarmee je middels verschillende standen het rij comfort en weggedrag kunt beïnvloeden, is vanaf het modeljaar 2020 ook leverbaar op de voorwiel aangedreven uitvoeringen van de Karoq en Kodiaq. Skoda bood deze optie voorheen alleen aan op de duurdere 4WD versies. Nieuw op de optielijst is ook een andere set lichtmetalen velgen.

Het laatste nieuwtje is de toevoeging van een sterkere 2.0 TDI dieselmotor aan met levering gamma van de Karoq. Of deze versie met 190 pk, die altijd gekoppeld is aan een 7-traps DSG automaat en 4×4 vierwielaandrijving, naar Nederland komt is, nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.