In detail: BMW M4 Edition M Herritage

0

Alsof de M4 nog niet genoeg aantrekkelijk genoeg is, voert BMW dit model nu uit als speciale Edition M Herritage. De speciale variant is (vanzelfsprekend) verkrijgbaar in lichtblauw, donkerblauw en rood. BMW eert met deze uitvoering de geschiedenis van de M GmbH divisie.

De 4-serie zal over niet al te lange tijd worden afgelost door een nieuwe modelgeneratie. Om alvast afscheid te nemen van de huidige editie (inclusief de sportieve topper M4) bouwt BMW M GmbH een gelimiteerd aantal (750 stuks) van de Edition M Heritage uitvoering.

Er zijn 3 lakkleuren voorhanden en niet toevalligerwijs zijn dat de M clubkleuren: lichtblauw, donkerblauw en rood (Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic en Imola Red); de kleuren van het M logo. Het uitzwaaimodel wordt voor het eerst aan het publiek getoond vlak voor de eerstvolgende DTM race op de Nürburgring (13 tot en met 15 september).

Ook 20 inch gesmede ‘M’ kruisspaak velgen in Orbit Grey behoren tot de standaarduitrusting van de Edition M Herritage variant. Daarnaast plakt BMW een speciale strip in de M kleuren in het standaard CFRP dak (Carbon-Fibre Reinforced Plastic) van de Edition M Herritage dat je normaliter alleen op de CSL uitvoering van de M4 aantreft.

In het interieur kan men de materialen Alcantara en koolstofvezel naar hartelust combineren. Dat laatste is exclusief voor de M4 Edition M Heritage ontwikkeld, want daarin zitten het drietal M kleuren wederom verwerkt. De aankleding van het interieur kan zelf gekozen worden, maar de keuze van het stikselwerk is beperkt tot 3 tinten. Jij kunt (nu) vast wel raden welke kleuren dat zijn. Bij het instappen herinneren speciale dorpellijsten je eraan dat je niet de eerste de beste M4 betreedt.

Verder kan de koper rekenen op in 2 kleuren met leer beklede M sport stoelen, carbon sierdelen, diverse Edition M Heritage badges (met daarop ‘1/750’ en ‘Edition ///M Heritage’) en de nodige stickers.

De lichtblauwe exemplaar op de foto’s heeft zwart/wit leder met turquoise stiksels. De donkerblauwe heeft zwart/wit leder met oranje stiksels. De rode M4 Edition M Heritage krijgt zwart/rood lederen bekleding voor de stoelen mee.


Onderhuids heeft BMW de 3,0 liter 6 cilinder lijn motor van de M4 niet aangepast, maar met 450 pk vermogen en 550 Nm aan koppel is dat geen onoverkomelijk probleem. De Edition M Heritage uitvoering is standaard voorzien van het Competition Package. Dat bestaat uit een aangepast onderstel dankzij nieuwe veren, dempers, antirol bars en opnieuw afgestelde elektronica. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het momenteel niet meer mogelijk is om een BMW M4 te bestellen zonder Competition Package.

De eerste bestellingen worden vanaf september genoteerd. Dan start ook de productie. De Nederlandse prijs is nog niet bekend gemaakt. BMW zal die vlak voor de marktlancering communiceren. Gelet op de beperkte oplage moeten diegenen die een exemplaar willen bemachtigen niet te lang twijfelen. BMW laat weten dat de laatste exemplaren van de M4 Edition M Herritage in april volgend jaar van de band zullen rollen. Dan weet jij bij deze wanneer de volgende generatie, 480 pk of 510 pk sterke, M4 zal worden voorgesteld, een maand na de presentatie van de gewone 4-serie Coupé. Die debuteert in maart 2019 op de autosalon van Genève.

 

BMW Welt M-Town

De M divisie van BMW geeft jou een extra reden om naar München af te reizen. In deze Duitse stad staat niet alleen het merkmuseum, maar je kan daar ook het ‘experience center’ bezoeken: BMW Welt, wat natuurlijk gewoon staat voor ‘BMW Wereld’. In dit relatief nieuwe en bijzonder ontworpen gebouw staan een groot aantal nieuwe auto’s van het merk en daarnaast zijn er bijzondere exposities waar het beleven van het huidige gamma centraal staat.


BMW Motorsport, beter bekend als M GmbH, heeft nu een eigen afdeling in BMW Welt gekregen. Het heet M-Town, wat marketingtechnisch voor “de plek waar het hart van de autoliefhebber sneller gaat kloppen” staat. Momenteel zijn er een aantal van de nieuwste M modellen tentoongesteld met bijzondere lakkleuren om de auto’s extra glans te geven. M-Town is vanaf nu geopend. Dus mocht jij in München zijn, dan is een bezoek zeker de moeite waard.

Reageren is niet mogelijk.