Prijs vergelijking Bentley Bentayga Hybrid

0

De Bentley Bentayga Hybrid maakt eindelijk zijn opwachting op de Europese markt. Met een CO2 uitstoot van 79 gram per kilometer (gemeten volgens de WLTP norm) is de handgebouwde SUV met stekkeraansluiting de meest efficiënte Bentley ooit.

Na zijn verkoopstart in Noord-Amerika is de Bentayga Hybrid nu ook in Europa verkrijgbaar. Reden voor de introductievertraging in onze marktregio is de WLTP certificatie hobbel die de SUV aanvankelijk niet probleemloos wist te nemen. Maar die uitdaging is nu achter de rug. Met zijn stekker technologie is de Bentayga Hybrid volgens de Bentley importeur bij uitstek een zeer comfortabele reisauto die stilte en rust combineert met efficiency.


De Bentayga Hybrid is de eerste stap van Bentley naar een geëlektrificeerde toekomst. In 2023 zal het edele Britse merk van elk model een variant met elektrische aandrijfvorm in het programma hebben. De Bentayga Hybrid combineert een 3,0 liter V6 turbomotor met een elektromotor die een maximum vermogen van 128 pk en een koppel van 400 Nm levert. Doordat het koppel direct beschikbaar is, wordt de vertraging van de turbo geëlimineerd. Het gecombineerde vermogen bedraagt 449 pk en het gezamenlijke koppel 700 Nm. De Bentayga Hybrid heeft een topsnelheid van 254 km/u en accelereert in 5,5 seconden naar 100 km/u.


Intelligent Satellite Navigation is standaard op de Bentayga Hybrid wordt geleverd met. Deze berekent een route waarbij de energie van de hybride aandrijflijn zo efficiënt mogelijk wordt ingezet. De Bentayga Hybrid heeft 3 rij programma’s: ‘EV Drive’ voor volledig elektrische aandrijving, ‘Hybrid Mode’ voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking tussen de benzine motor (en zijn elektrische assistent) en ‘Hold Mode’, waarin elektrische energie bewaard wordt voor de laatste kilometers tot de bestemming, bijvoorbeeld in de stad.

BentleyCadillacLand RoverPorsche
BentaygaEscaladeRange RoverCayenne
HybridESV PremiumMHEV Autobiography Turbo S E-Hybrid
182.473 euro178.020 euro181.810 euro190.400 euro

Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer en een gecombineerd verbruik van 3,5 liter per 100 km is de Bentayga Hybrid zoals gezegd het meest efficiënte model dat Bentley tot nu toe heeft gebouwd. De auto heeft een totale actieradius van 747 kilometer en een elektrisch bereik van 39 kilometer op één acculading. Het accupakket kan in slechts 2,5 uur worden opgeladen. De Nederlandse prijs van de Bentley Bentayga Hybrid bedraagt 182.473 euro.

Reageren is niet mogelijk.