Seat Leon zwaait af als Ultimate Edition

0

Bij Seat loopt de huidige generatie Leon op zijn laatste benen. Zijn pensionering is in zicht en dat heeft de Spaanse compacte middenklasser ruimschoots verdiend. De Leon heeft namelijk prima verkoopresultaten geboekt voor Seat. Om de belangstelling tot aan de finish op peil te houden, worden nu 4 verschillende Ultimate Editions geïntroduceerd. Een soort uitzwaai edities dus. Elke Edition heeft volgens Seat een extra compleet uitrustingsniveau en wordt aangeboden voor een speciale prijs. De ultieme Leon is per direct te configureren en te bestellen.

De Leon Style Ultimate Edition staat op 16 inch lichtmetalen velgen en is onder andere voorzien van het Media systeem Navi met 8,0 inch touch screen, een draadloze telefoonlader, MirrorLink met Apple CarPlay, parkeersensoren voor & achter, sleutelloze toegang, Lane Assist, een groot licht assistent, digitale radio (DAB+) en een achteruit rij camera. Om de Style Ultimate Edition af te maken is er een optiepakket dat onder meer bestaat uit koplampen met volledige LED techniek, een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit), verwarmbare voorstoelen en een 400 Watt sterke geluidsinstallatie van Beats met 10 speakers. Dit pakket heeft volgens Seat een waarde van 2.700 euro, maar kost nu slechts 1.665 euro. De Leon Style Ultimate Edition heeft een instapprijs van 24.950 euro en is leverbaar met verschillende benzine, diesel én aardgas motoren, al dan niet gekoppeld aan een DSG automaat. Het voordeel op deze uitvoering loopt volgens Seat op tot 5.010 euro.

De Leon FR Ultimate Edition onderscheidt zich ten opzichte van de Style Ultimate Edition met zijn sportieve exterieurstyling en 17 inch lichtmetalen velgen. Hij biedt standaard een rijkere uitrusting met als meest opvallende zaken de koplampen met volledige LED techniek, het digitale instrumentenpaneel, de 400 Watt sterke geluidsinstallatie van Beats met 10 speakers en stoelverwarming. Deze sportieve en extra luxe Leon is er vanaf 27.950 euro. Seat spreekt van een klantvoordeel oplopend tot 7.000 euro. Hij is leverbaar in 5 verschillende benzine en diesel uitvoeringen die in een aantal gevallen kunnen worden gespecificeerd met de DSG automaat.

Op de Leon FR Ultimate Edition Black (foto) zijn bijna alle opties uit de prijslijst standaard aangevinkt. Zo biedt hij bovenop alle voorzieningen van zijn ‘gewone’ FR broer ook adaptieve cruise controle, adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control) en een panoramisch schuif/kanteldak. Het sportief getinte interieur is voorzien van Alcantara bekleding. Deze Edition Black doet zijn naam verder eer aan met zwarte 18 inch performance velgen, zwarte spiegelkappen, een zwart afgewerkte grille en zwarte dakrails (op de ST stationwagon). Hij is standaard uitgerust met de 150 pk sterke 1.5 TSI turbobenzinemotor in combinatie met de DSG automaat. De prijs van deze Leon bedraagt 34.450; het klantvoordeel is volgens Seat 5.200 euro groot.

Last but not least de 290 pk sterke Leon Cupra Ultimate Edition met DSG automaat. Die is standaard voorzien van 19 inch Piano Black velgen, Navi Plus met 3D effect, een 10 GB hard drive, sleutelloze toegang, digitale radio (DAB+), de 400 Watt sterke Beats geluidsinstallatie met 10 speakers, verwarmbare voorstoelen, koplampen met volledige LED techniek en een 25 mm verlaagd sportonderstel met adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control). De Leon Cupra Ultimate Edition is er vanaf 44.950 euro. Hij biedt volgens Seat een klantvoordeel van 4.140 euro. De Leon Cupra Ultimate Edition is ook leverbaar als 300 pk sterke 4Drive ST met dezelfde uitrusting. Hij kost 49.950 euro met een klantvoordeel van 5.390 euro.

Reageren is niet mogelijk.