Prijs vergelijking Porsche Taycan 4S

0

Na de Taycan Turbo en Turbo S introduceert Porsche nu de Taycan 4S: de derde en fors goedkopere uitvoering van de elektrische sport sedan. Kenmerken zijn een ‘standaard’ batterij met een capaciteit van 79,2 kWh en 2 elektromotoren die in overboost 530 pk leveren. Optioneel kan de Taycan 4S worden uitgerust met de Performance Battery Plus van de Taycan Turbo en Taycan Turbo S met een capaciteit van 93,4 kWh; in dat geval leveren de elektromotoren maximaal 571 pk

Vanuit stilstand accelereren beide varianten van de Taycan 4S in 4,0 seconden naar 100 km/u. De (begrensde) topsnelheid is met 250 km/u ook gelijk. De actieradius (volgens WLTP norm) is maximaal 407 kilometer met de gewone batterij en maximaal 463 kilometer met de Performance Battery Plus. Het maximale vermogen om het accupakket weer op te laden, bedraagt standaard 225 kW en 270 kW voor de 93,4 kWh versie.

De permanent synchroon elektromotor op de achteras is met een actieve lengte van 130 millimeter precies 80 millimeter korter dan de versie in de Taycan Turbo en Turbo S. De puls omvormer die Porsche op de vooras van de 4S uitvoering gebruikt, werkt met maximaal 300 ampère. Op de achteras is dat maximaal 600 ampère. Met de 2 permanent synchroon elektromotoren en een 2-traps transmissie op de achteras deelt de vierwiel aangedreven Taycan 4S de belangrijkste technische componenten met de Turbo en Turbo S versies.

Uiterlijk onderscheidt de Taycan 4S zich van de Turbo en Turbo S met aerodynamisch geoptimaliseerde 19 inch Aero velgen (de Cw-waarde bedraagt slechts 0,22) en rode remklauwen. Een aangepaste voorspoiler, afwijkende zij schorten en een zwarte diffusor zorgen voor extra visueel onderscheid. LED koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) behoren tot de standaarduitrusting.

In het interieur is het bijrijder display optioneel. Die zit dan samen met centraal geplaatste 10,9 inch scherm van het Porsche Communication Management (PCM) in een glazen beeldschermband met black panel look. De Taycan 4S wordt standaard geleverd met gedeeltelijk lederen bekleding en 8-voudig elektrisch verstelbare Comfort stoelen.

Het onderstel van de Taycan 4S maakt gebruik van een centrale aansturing. Het geïntegreerde Porsche 4D Chassis Control analyseert en synchroniseert continu alle onderstel systemen, waaronder adaptieve luchtvering met 3-kamertechnologie inclusief PASM (Porsche Active Suspension Management). Op de vooras moeten vaste remklauwen met 6 zuigers en geventileerde gietijzeren remschijven voor de enorme stopkracht zorgen. Porsche gebruikt remklauwen met 4 zuigers op de achteras.

PorscheAudiJaguarTesla
Taycane-Tron SportbackI-PaceModel S
4S55 Quattro AdvancedEV400 HSEPerformance
109.900 euro± 95.800 euro96.300 euro105.720 euro

De Taycan 4S is per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs van 109.900 euro en staat medio januari 2020 bij de Nederlandse Porsche Centra. Ter vergelijking: de Turbo uitvoering kost 157.100 euro en aan de Turbo S hangt een prijskaartje van 191.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.