Volvo introduceert de V90 T4 Business Luxury

0

In de eerste 9 maanden van dit jaar zijn de verkopen van de Volvo V90 vrijwel gehalveerd. In september daalde het registratie aantal zelfs tot minder dan een derde van het niveau van hetzelfde tijdvak in 2018. Dus is het tijd voor actie. En dat doet Volvo door de V90 T4 Business Luxury te introduceren.

De importeur spreekt van een uiterst aantrekkelijke en luxe uitvoering die zijn status als ultieme stationwagon extra benadrukt. Zijn standaarduitrusting omvat tal van opties die het comfort op een nog hoger plan brengt. Tegelijkertijd is de V90 T4 Business Luxury extra scherp geprijsd. Het voordeel loopt volgens de importeur op tot ruim 5.000 euro. Tja, als dit geen actiemodel is, dan weet Autointernationaal.nl het niet meer. De V90 T4 Business Luxury is per direct bij de Volvo dealer te bestellen voor 59.995 euro.

De gelimiteerd leverbare V90 T4 Business Luxury is gebaseerd op de Inscription uitvoering. Zijn standaarduitrusting is reeds zeer compleet, met onder meer IntelliSafe Assist (oftewel adaptieve cruise control inclusief Pilot Assist), nappa lederen bekleding, verwarmbare en elektrisch verstelbare voorstoelen, een elektrisch te openen achterklep en verchroomde exterieurdetails. Voor de aandrijving zorgt de T4 benzinemotor. Dit betekent 2,0 liter inhoud en 190 pk vermogen. De motor is standaard gekoppeld aan een 8-traps Geartronic automaat.

De extra uitrusting van de V90 T4 Business Luxury omvat een uitgebreid navigatiesysteem, Apple CarPlay, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel, een 9,0 inch touch screen, LED koplampen een high performance geluidsinstallatie, parkeersensoren vóór en achter (inclusief camera), zongordijnen op de achterportieren en een automatisch weg klapbare bagage rolhoes. Het actieve veiligheidssysteem IntelliSafe Surround (BLIS, Cross Traffic Alert, Collision Warning) is ook standaard aanwezig. Dat geldt ook voor Versatility Pro line. Daarmee is de V90 ook voorzien van elektrisch bedienbare kindersloten achter, een boodschappentas houder in de bagageruimte, elektrisch neerklapbare hoofdsteunen achter, Keyless Drive met Remote Tag, verlichte portier grepen en grondverlichting.

Voor een meerprijs van 3.000 euro levert Volvo de nog rijker uitgevoerde V90 T4 Business Luxury+. Die beschikt tevens over de pakketten Luxury Line, Scandinavian Line en Inscription Plus Line. De belangrijkste extra’s zijn automatische airconditioning met 4 temperatuurzones (met touch screen bediening voor de achterpassagiers), een gekoeld dashboardkastje, een elektrisch bedienbaar tweedelig panoramisch glazen schuif/kantel dak met elektrisch bedienbaar zonnescherm, een Head-up display, een verwarmbaar stuurwiel, een verwarmbare achterbank, elektrisch verstelbare zij wangen en een massagefunctie voor de speciale comfortstoelen voor.

Reageren is niet mogelijk.