Bentley Continental GT Limited Edition zet Pikes Peak record in de gifgroene verf

0

Bentley bouwt 15 exemplaren van deze Continental GT Limited Edition. Die zet de recordtijd van de Britse autofabrikant op de heuvelklim van Pikes Peak van afgelopen zomer in de groene verf.

De Continental GT zette afgelopen juni de recordtijd voor productieauto’s op de heuvelflank in Colorado (officieel Pikes Peak International Hill Climb genaamd) in de Verenigde Staten met 8,4 seconden scherper. Die exercitie vond plaats ter viering van het 100-jarige bestaan van Bentley. Geen enkel andere productieauto is op dit moment sneller dan de Brit op de heuvelklim. De Bentley wist de 156 bochten naar boven af te werken in een tijd van 10 minuten en 18,4 seconden.

Deze tot 15 stuks beperkte Limited Edition herinnert ons daar aan. De bodykit van deze speciale en gelimiteerde Continental GT, die vanaf deze maand te bestellen is, is vervaardigd van koolstofvezel en omvat hoogglans zwarte details. Die zijn te vinden in de bumpers, op het dak, in de spiegelkappen en aan de achterzijde van de Limited Edition. Maar het meest opvallend is zijn weinig subtiele Radium gifgroene carrosseriekleur. Speciaal zijn ook de felgroene remschijven en de Pirelli banden met groene stickers.

Verder is de gelimiteerde editie voorzien van een Pikes Peak opschrift op de voorbumper, model specifieke badges en de hoogglans zwarte 22 inch velgen. Echt discreet ziet deze Continental GT er dus niet uit. Wie wil, kan ook een opvallend ‘100’ opschrift op de grille krijgen (en verwijzing naar de leeftijd van het automerk), maar dat is optioneel, aldus Bentley. De techniek werd door Bentley ongemoeid gelaten. De W12 motor levert, net als de reguliere Continental GT, 635 pk en 900 Nm. Daarmee sprint het kanon in 3,7 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 333 km/u.

Binnenin wordt donker Alcantara gecombineerd met koolstofvezel en Radium groene stiksels; een kleurcombinatie die op het stuur terugkeert. Accenten in datzelfde Radium groen zijn er verder op de koolstofvezel en pianolak panelen.

De bijrijder kijkt op het dashboard tegen een afdruk van het Pikes Peak heuvelklim parcours aan (met daarin de vermelding van de recordtijd).

De hoofdsteunen en de instaplijsten zijn voorzien van een Pikes Peak logo.

Mocht deze Continental GT Limited Edition helemaal jouw smaak zijn, dan moet jij er snel bij zijn, want zoals vermeld worden er slechts 15 exemplaren van deze uitvoering gemaakt. Het is in ieder geval weer eens wat anders om jezelf eens een gifgroene Bentley in deze feestmaand cadeau te doen. Fraai of niet: met deze Bentley ben je aanwezig.

Reageren is niet mogelijk.