Cupra plaagt namens Seat met nieuwe Leon, bevestigt stekker hybride techniek

0

Op 20 februari haalt Seat, pardon, Cupra het doek van zijn sportieve Leon. Die komt als 5-deurs hatchback en als ST stationwagon op de markt, en wordt ook leverbaar met stekker hybride techniek. Om ons alvast in de stemming te brengen, heeft Cupra deze plaag afbeelding gemaakt.

Op de foto zien we voorlopig alleen de voorkant van de nieuwe Cupra Leon. Daarop is duidelijk te zien dat de Spanjaarden het lijnenspel van de Leon verder hebben aangescherpt en onder meer de voorbumper dieper hebben uitgesneden. Onder de motorkap past onder andere de stekker hybride aandrijflijn van de Volkswagen Golf GTE. Deze techniek gaat ook gebruikt worden voor de Cupra Formentor (een cross-over) en heeft een systeem vermogen van 245 pk. Er komt ook een Cupra Leon met enkel de 2.0 TSI motor onder de kap. Die wordt 310 pk sterk en beschikt standaard over 4-Drive vierwielaandrijving.

Aan de plaag foto vallen verder de bijzonder agressieve lijnen, de grote grille, de enorme luchtinlaten in de voorbumper en het forse, koperkleurige Cupra embleem op. De sportieve tak van Seat is nog een relatief nieuw automerk en zit nog in de opstartfase. Cupra levert al enige tijd een eigen versie van de Ateca en produceerde op basis van de vorige Leon generatie in een gelimiteerde oplage de R en de R ST. In het eerste verkoopjaar van het sub merk (dat was 2018) werden er 14.400 auto’s verkocht.

Cupra krijgt in totaal 277 showrooms die bij bestaande Seat dealers worden ondergebracht. Daarnaast krijgt het sub merk een eigen R&D faciliteit met ongeveer 125 werknemers en een oppervlakte van ongeveer 2.000 vierkante meter. Cupra mikt op een koperspubliek in de leeftijd van 35 tot 60 jaar met een gemiddeld tot hoog inkomen. Dat betekent dat Cupra zich vooral zal concentreren de wat duurdere modellen in het C en D segment. Cupra presenteert de sportieve Leon zoals gezegd op 20 februari, tegelijk met de opening van het nieuwe hoofdkantoor. Autointernationaal.nl verwachten de snelle versie in de tweede helft van jaar in Nederland.

 

Reageren is niet mogelijk.